2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Fontos bejelentést tettek az Izraelből érkező állatokkal kapcsolatban

Fontos bejelentést tettek az Izraelből érkező állatokkal kapcsolatban

agrarszektor.hu
Az Izrael területét érintő háború miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egyszerűsített beutaztatási kérelem mintát tett közzé azok számára, akik kedvtelésből tartott állatukkal szeretnének Magyarországra beutazni. A hatóság a kérelmeket soron kívül bírálja, az eljárás - az alapkövetelmények teljesülése mellett - több területen is könnyítést tesz lehetővé.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Izrael veszettség tekintetében az „aggályos ország” besorolásba esik, így az onnan beutazó kedvencekkel szemben továbbra is alapfeltétel, hogy mikrochippel jelöltek, valamint veszettség ellen oltottak legyenek - írja a Nébih. Ugyanakkor a gazdák - az egyszerűsített eljárásrend alapján - a pluszban előírt laborvizsgálatot és az izolációs eljárást Magyarországon is elvégeztethetik és lefolytathatják. A nyomtatványminta letölthető, valamint további információk olvashatóak a https://portal.nebih.gov.hu/-/tarsallatok-beutaztatasa-izraelbol-magyarorszagra linken. A Nébih a kérelmeket - a kiemelt helyzetre való tekintettel - soron kívül bírálja el, és adja ki az egyedi beléptetésre feljogosító engedélyeket. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31