Herman Ottó öröksége 130 éve védi a természetet

Herman Ottó öröksége 130 éve védi a természetet

agrarszektor.hu
Százharminc esztendeje, 1893 decemberében kezdte meg munkáját a Magyar Ornithologiai Központ, a neves természettudós, Herman Ottó kezdeményezésére. A híres polihisztor volt a szervezet első igazgatója is. A madártani intézetként ismertté vált szakmai műhely később a mai agrártárca jogelődje, a Földmívelésügyi Minisztérium szervezetébe tartozott. Munkatársai széleskörű nemzetközi elismertségre tettek szert.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Eredményeiket az Aquila című évkönyvben adták közre. Az akkor már Csörgey Titusz vezette intézmény nevéhez kötődik a hazai természetmegőrzés elindítása is - írja az AM közleményében. Érdemük, hogy 1922-től kócsagőr óvta a Kis-Balaton gémtelepeit. Ezekre a hagyományokra épül az országos Természetvédelmi Őrszolgálat. Az évfordulóra az Agrárminisztérium új kötet megjelentésével emlékezik. Szerzője Magyar Gábor, az agártárca főosztályvezetője. A kötet kapcsán Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár kiemelte:

E kiadvány: számvetés. Fejezetekbe szedett korszakok, bekezdésekbe tagolt állomások, mondatokba szerkesztett tények fejlődéstörténete. Szóról-szóra. A témáját jól ismerő szakember alaposságával. S emlékezés is egyben.

Felidézte, hogy az intézmény fő feladata a madárvédelmi kérdések vizsgálata és a madárvédelem hatékony előmozdítása volt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?