Ennyi volt? Végleg bezár a kedvelt Pest megyei horgásztó

Ennyi volt? Végleg bezár a kedvelt Pest megyei horgásztó

agrarszektor.hu
2024. február 29-én végleg bezárja kapuit a gyáli Sós-tó Sporthorgásztó. A Pest vármegyei horgásztavat üzemeltető vállalat erről a közösségi oldalon tájékoztatták a horgászokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szomorú hír bejelentésekor azt írták, aki szeretne még egy utolsót pecázni a Sós-tón, azt a hónap végéig szeretettel várják - írta meg a Pecaverzum. A közlemény megjelenését követően a társaság telefonja egyfolytában csörgött, mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért zárnak be, erre egy videóban válaszoltak az üzemeltetők.

A terület a körülöttünk lévő helyzet miatt visszaadásra kerül, és gyakorlatilag ezért kell bezárnunk a tavat. Nem sok szó van erre, mert - mint aki tudja - amióta ez Sós-tó, mindig is gyöngyszemként volt tartva a terület. Sajnos a körülöttünk lévő építkezéssel, rohamos tempójú iparosodással nem tudunk mit tenni semmit, így ezáltal úgymond a vállalkozás azonnali megszüntetésére kaptunk felszólítást

- közölte a videóban elérzékenyülő Sós Kálmán.

A szakember szerint még mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros tóban. A horgászokat ezért arra kérték, hogy ha fognak halat, ne engedjék vissza, hanem szóljanak az illetékes halőrnek, aki majd eldönti, hogy el tudják-e tárolni vagy visszakerül a vízbe. A videóban elhangzott az is, hogy azt tervezik: a halakat kimentik, és elszállítják máshová vagy értékesítik, de még nem tudják, milyen módon. 

Arra kérünk mindenkit közös erővel, hogy próbáljunk tényleg minél több halat kimenteni a tóból, ez közös cél, közös feladat volna. Mindenkit teljes erőből arra kérünk, hogy gyertek, ameddig tudtok, és próbáljatok közös erővel azon lenni, hogy minél több hal biztonságban kikerüljön a tóból. Védjük meg ezeket a gyönyörű halakat

- szóltak a horgászokhoz az üzemeltetők. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?