Súlyos döntést hozott Oroszország: ezt a britek nem fogják zsebre tenni

Súlyos döntést hozott Oroszország: ezt a britek nem fogják zsebre tenni

agrarszektor.hu
Megszavazta a Barents-tengeren folytatott halászatról Nagy-Britanniával kötött megállapodás felmondásáról szóló törvényt az orosz parlament alsóháza. Az 1956-ban megkötött megállapodás megengedte, hogy brit hajók a Barents-tenger orosz zónájában halászhassanak, a Kola-félsziget és a Kolgujev-sziget partjai mentén.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az orosz parlament alsóháza megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely felmondja az Oroszország és Nagy-Britannia között 1956 óta fennálló halászati megállapodást. Mostanáig ennek értelmében halászhattak a britek a Barents-tenger orosz zónájában, a Kola-félsziget és a Kolgujev-sziget partjai mentén. Vjacseszlav Vologyin házelnök úgy nyilatkozott, hogy Vlagyimir Putyin ezzel a lépéssel visszaadta az oroszoknak a halaikat, "mert a britek 68 éven át ették őket, gátlástalanul".

A politikus ezzel arra utalt, hogy a szerződés felmondását Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdeményezte. Konsztantyin Koszacsov, az orosz felsőház alelnöke azt mondta, hogy a brit halászok kitiltása a Barents-tengerről Moszkva válasza London barátságtalan lépéseire. A megállapodás felmondásáról arra hivatkozva döntöttek a törvényhozók, hogy Nagy-Britannia még 2022 májusában kizárta Oroszországot a legnagyobb kereskedelmi kedvezmény rendszeréből. Az indoklás szerint a lépés "nem fog komoly külpolitikai és gazdasági következményekkel járni" Oroszország számára. Korábban a Daily Mail londoni bulvárlap cikkezett arról, hogy a britek kedvenc ételük, a fish-and-chips nélkül maradhatnak, ha az oroszok kitiltják a brit hajókat a Barents-tengerről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02