Ez durva: nem is gondolnád, milyen állatot lőttek ki Magyarországon

Ez durva: nem is gondolnád, milyen állatot lőttek ki Magyarországon

agrarszektor.hu
Különleges, úgynevezett babos disznót lőttek egy évvégi vadászaton. Az állatot le kellett adni a vadásztársaságnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Még 2023-ban egy decemberi vadászaton lőtte le Nikl Béla azt különleges vaddisznót, amit a vadásznyelv babos disznóknak hív. Ezt a kifejezést azokra az egyedekre használják, amelyeknél a megszokott barna sörték színébe a házi disznóra utaló fehéres-rózsaszínes foltok vegyülnek - írta meg az Infostart a teol.hu értesülései alapján.

Ezek a hibrid példányok a házi és a vaddisznók genetikai keveredéséből születnek. Korábban, amíg az erdőkben a jó makktermés alkalmával kiterelve tartották a házisertést, gyakran megesett, de még ma is előfordul, hogy a házi- és a vaddisznó „találkozásából” fehér-fekete foltos malacok születnek. Az így születő utódok egyedi és megismételhetetlen bőrt (gereznát) jelentenek a szerencsés elejtőnek. Bár ezeknek a babos disznóknak a túlélési esélye ugyanolyan, mint az átlagos vaddisznóké, genetikailag rontják a vadon élő állományt, ezért nemkívánatosak a populációkban.

Kilövéskor selejtezési szempont is, hogy ezektől a példányoktól megtisztítsák az állományt

- fogalmazott Nikl Béla, aki szerint éppen ezért igen ritka az ekkora, felnőtt állat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?