Nagy a baj: újabb országban jelent meg a fertőző állatbetegség

Nagy a baj: újabb országban jelent meg a fertőző állatbetegség

agrarszektor.hu
Miközben az Amerikai Egyesült Államokban egyre komolyabb problémát jelent a szarvasmarha-állományokat megfertőző madárinfluenza, ismét felbukkant Kínában a rettegett állatbetegség. A legfrissebb jelentések szerint Kína nyugati részén már közel háromszáz megbetegedést azonosítottak az állategészségügyi szakemberek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kínai mezőgazdasági minisztérium a napokban megerősítette, hogy madárinfluenzás megbetegedést regisztráltak több vadon élő szárnyasnál is az ország nyugati felében. A minisztérium közleménye szerint Csinghaj tartomány két megyéjében 275 influenzás esetet azonosítottak elhullott sirályok és más vadmadarak között - írta meg a Reuters. A minisztérium a kínai állategészségügyi szolgálattól kapott jelentést az esetekről, amelyet aztán a nemzeti madárinfluenza referencialaboratórium is megerősített.

A kínai járványkitöréssel párhuzamosan a Csendes-óceán túloldalán, az Amerikai Egyesült Államokban is egyre komolyabb problémákat okoz a madárinfluenza.  A március vége óta legalább kilenc amerikai államban a tejelő szarvasmarhák körében kitört H5N1 járvány kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy átterjedhet-e az emberekre. Ilyen esetekről nem érkezett jelentés. Az Egyesült Államok május 11-én bejelentette, hogy közel 200 millió dollárt fordít a járvány elleni küzdelemre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?