2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Állat

Brutális helyzet a vágóhidakon? - Magyarországon nem kellenek kamerák

Nincsenek brutális körülmények szakmai vélemények szerint a magyar vágóhidakon, ezért egyelőre nem merül fel bekamerázásuk. Angliában ugyanakkor a parlament hamarosan dönthet egy olyan jogszabályról, amely már májustól kötelezővé tenné a videófelügyeletet az angol vágóhidakon. Az intézkedésre az indoklás szerint azért lenne szükség, mert egyre több rejtett kamerás felvétel bizonyítja, hogy a leölésre váró állatokkal kegyetlenül bánnak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Megfelelő körülmények között dolgozzák fel az állatotak a magyar vágóhidakon – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Babati Zoltán, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Ezért nálunk nem merül fel, hogy kötelezően be kellene kamerázni a létesítményeket, mivel ilyen jellegű szankciókra nincs szükség - tette hozzá.

A nemzetközi híradások szerint viszont Európában egyre-másra jelennek meg olyan rejtett kamerás felvételek, amelyeken az látszik, hogy egyes vágóhidakon kegyetlenül bánnak az állatokkal. Emiatt Angliában - ha a parlament jóváhagyja - akár már májustól életbe léphet egy olyan jogszabály, amely az ottani vgóhidakon kötelezővé tenné a videófelügyeletet.

A vágóhidi helyzet Európa más országaiban is gondot okoz. Egy franciaországi vágóhídon például az alábbi videófelvétel készült (csak erős idegzetűeknek ajánlott): 

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu