2022. július 1. péntek Tihamér, Annamária

Hírek - Állat

Együttműködési megállapodást írt az AGRYA és az OTP

Budapest, 2012. február 20. - Az OTP Bank és az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége február 20-án ünnepélyes keretek között írta alá a 2012-re szóló együttműködési megállapodását.
 
 

Az agrárium nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségű rengeteg lehetőséggel, versenyképességének megtartásához, az agrárfinanszírozás megoldásához viszont pénzügyi partnerre is szükség van, ezt pedig mától az OTP Bank tölti be. A két szervezet közös célja az új generációk bevonása az agráriumba, illetve a mezőgazdasági tevékenység és a magyar termékek népszerűsítése.

I. Az együttműködés kiemelt célterületei


1. A mezőgazdasági termelők új generációjának integrálása az agrártermelésbe

a) A fiatal gazdák pénzügyi tájékozottságának előmozdítása.
Az OTP Bank a fiatal gazdák számára is kínál hitelkonstrukciókat.  Az OTP Bank és az AGRYA együttműködése hozzájárul a fiatal gazdák hiteltermékekről és finanszírozási lehetőségekről való tájékozottságának növeléséhez, és ezzel az új gazdálkodói generáció sikereinek előmozdításához, a szakma elöregedésének mérsékléséhez és a magyar mezőgazdasági termelés fenntartásához.

b) Olyan programok megvalósítása, amelyek elősegítik a fiatalok mezőgazdasági pálya felé orientálását.
Az agrárium biztos megélhetést biztosító és stratégiailag kiemelten jelentős iparág ma Magyarországon, ezért mind az EU, mind a magyar kormány elkötelezett az ágazat fenntartható működése iránt. Fontos továbbá, hogy pénzügyi, hitelezési szempontból a hazai pénzintézetek számára is kiszámíthatóbb terület, így az OTP számára is.


2. A magyar termékek fogyasztásának népszerűsítésével az agrárvállalkozási piac versenyképességének erősítése


A magyar termékek keresletének növekedése a legfőképpen a magyar termelők versenyképességét erősíti. Az OTP Bank és az AGRYA együttműködésében ezért kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a magyar termékek fogyasztásának és termelésének jelentőségére.

Az AGRYA kommunikációs aktivitásaiban hangsúlyos elemként szerepelteti az OTP Bankkal létrejött együttműködését, azt feltünteti minden nyilvános eseményhez kapcsolódó kiadványán, weboldalán és elektronikus kiadványain. Ezentúl törekszik arra, hogy ezekbe a programjaiba az OTP Bankot mint szereplőt bevonja.

II. Az együttműködés részeként szponzorált programok

a.) Vesd bele Magad! – program: 2012. január - 2012. október

A Vesd Bele Magad! Programot egy gazdatárs kezdeményezésének felkarolásával a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA bonyolította le 2011. évben.

A tavalyi évben a Program keretében több mint 2000 kisiskolás kapott vetőmagot néhány gazdálkodó és vállalkozó segítségével. A program sikere miatt valamint az OTP Bank támogatásával az idei évben a programban részt vevő gyermekek száma több ezerrel nő.
A Program nem szelektál a szociális különbözőségek alapján. A cél a szemléletformálás, a helyben előállított friss magyar termékek fogyasztásának ösztönzése, a fizikai munka élményének és becsületének megmutatása, a gazdák és a mezőgazdaság szerepének és felelősségének bemutatása. Az egy gyermeknek adott vetőmag-csomag 350 forintba kerül.

b.) Vidék Kaland! – program

A Programban részt vevő városi fiatalokat egy hétig való gazdákhoz költözéssel szeretnénk megerősíteni abban, hogy a mezőgazdasági termelést, mint hivatást és életformát válasszák. Másrészről szeretnénk az iskolai oktatáson túlmutató gyakorlati ismereteket és szakmai tapasztalatokat átadni. A program tehát arra irányul, hogy megerősödjön a mezőgazdászok következő generációjában az elkötelezettség, és hogy el tudják kerülni a kezdeti buktatók egy részét. A Program várhatóan hozzájárul ahhoz, hogy a jövendő termelők életkorban hozzájuk közel álló gyakorló gazdálkodók között is rendelkezzenek szakmai kapcsolódásokkal, ez pedig erősíti az ágazatban az együttműködést.

c.) Fiatal Gazda Konferencia

Az AGRYA szokásos éves rendezvénye. A várható résztvevői létszám 200-220, 40 év alatti fiatal gazdálkodó. A rendezvény aktuális agrárpolitikai témákkal foglalkozik.
A rendezvény programjába önálló témaként kerül beillesztésre az OTP Bank gazdálkodókat is érintő pénzügyi megoldások bemutatása.
Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben