Igazi dinoszaurusz: kapitális tokot akasztott a szerencsés debreceni horgász

Igazi dinoszaurusz: kapitális tokot akasztott a szerencsés debreceni horgász

agrarszektor.hu
Remekül sikerült Kardos István horgásztúrája Szlovákiában, és teljesült élete nagy vágya, hogy egy kapitális tokot tarthasson a kezében. "Tipikus dinoszaurusz" - így jellemezte a halat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Baráti társasággal indult pecázni egy debreceni horgász a szlovákiai Jelka-víztározóra. Tudták, hogy nagyon sok tok él a vízben és köztük hatalmas példányok, de arra, ami végül velük történt, még álmaikban sem gondoltak - olvasható a Pecaverzum oldalán.

A túra során körülbelül ötven darab halat fogtak, amik között rengeteg volt a húsz kiló fölötti, és volt néhány ötvenes is. A legnagyobb pedig egy hetven-nyolcvan kilósra becsült jószág volt.

Kardos István elmondta, hogy régi álma volt már, hogy egy ilyen szép, nagy tokhalat fogjon. Mivel ő inkább pontyhorgász, ezért eddig nemigen nyílt alkalma ilyen nagy halakra pecázni. Ezért döntött úgy, hogy felkeresi a Jelkát - mondta el a Pecaverzumnak Kardos István. A csali dupla, 30-as halibut pellett volt egy csúszóólmos szereléken. A gigantikus tokot végül negyvenöt percig kellett fárasztani, mielőtt ki tudták volna emelni.

Több nagy pontyot fogtam már, de ehhez hasonlót még sosem tapasztaltam. Tipikus dinoszaurusz, hatalmas erővel

- jellemezte a halat Kardos István.

(Címlapkép forrása: Kardos István)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?