2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Állat

Közelegnek az agrárszakmai versenyek

A Magyar Agrárkamara felhívására 34 nappali rendszerű képzést folytató iskola je-lentkezett, hogy részt vegyen a vidékfejlesztési minisztérium által meghirdetett szak-mai tanulmányi versenyekről szóló tájékoztatókon. Emellett folyamatosan érdeklőd-nek a szakképző intézmények az idei vizsgarendszer részleteiről, előkészítéséről, melyekről vagy személyesen a köztestület szakemberei adnak felvilágosítást, vagy a kamara honlapján érhető el információ – adta hírül a Magyar Agrárkamara.
 
 

Az érdeklődő iskolákból több mint 60 jelentkező élt a lehetőséggel, hogy a verseny-szabályzatról, a programokról, az értékelésről és a versenyen elért eredmények szakmai vizsgán történő beszámíthatóságáról konzultáljanak a kamara szakképzési referenseivel.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek (OSZTV) írásbeli fordulói január 21-én lezajlottak, a döntőkre március 16-18-án kerül sor.
A Szakma Kiváló Tanulója Versenyek (SZKTV) eseményi a Mezőgazdasági gépsze-relő, gépjavító és a Növénytermesztési gépüzemeltető, gépkarbantartó versenyek elődöntőivel (Piliscsaba, 2011. február 25.) és a Pék szakmunkásjelöltek versenyé-nek döntőjével (Kapuvár, 2011. március 7-9) kezdődnek.

A vonatkozó versenyszabályzat, a versenyfelhívás, a nevezési űrlapok és valameny-nyi lényeges információ megtalálható a kamara honlapján a szakképzés menüpont alatt (www.agrarkamara.hu/)

A január végén lezajlott rendezvényeken lehetőség nyílt a versenyek mellett egyéb, az iskolákat érintő aktualitásokról is egyeztetni. Ilyen volt többek között a 2010/2011-es tanév végi vizsgák bejelentésével kapcsolatos teendők megbeszélése is, hiszen az iskolai rendszerű képzés keretében szervezett vizsgák tekintetében a vizsgaszer-vezők egy része most küldi első ízben a vizsga előkészítéséről szóló jelentést a Ma-gyar Agrárkamarának. A vizsgaszervezéssel kapcsolatos információk, segédprogra-mok szintén letölthetők a honlapról, de a kamara munkatársai személyesen is állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu