Megnyílt a Bábolnai Gazdanapok: ezekkel az újdonságokkal találkozhatnak a látogatók

agrarszektor.hu
Immár 32. alkalommal rendezik meg 2019. szeptember 5-8. között a Bábolnai Gazdanapokat, amely ezúttal a 79. OMÉK társrendezvénye. A rendezvényen 210 kiállító jelenik meg és közel 20 000 nm-en várja az érdeklődőket, akik változatos és interaktív programokból válogathatnak. A kiállítás súlypontját az öntözés és annak gépesítési háttere, valamint a mezőgazdasági gépek és berendezések képezik. Ezen kívül számos más, mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint az oktatáshoz és kutatáshoz kötődő intézmények is jelen lesznek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A mezőgazdasági mozgógépek bemutatásának hagyományához hűen, idén az Agrotec Magyarország Kft. biztosít traktor-tesztvezetési lehetőséget a látogatóknak a Gazdanapokon - írja közleményében az Agrármarketing Centrum (AMC).  Az innovatív technológiai megoldások képviseletében drónbemutatót is megtekinthetnek az érdeklődők az Agro-Way Kft. jóvoltából.

A Bábolnai Gazdanapok a 2019. szeptember 26-29. között, a HUNGEXPO területén megrendezendő 79. OMÉK egyik társrendezvénye. Az OMÉK-ot szervező Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Ondré Péter a bábolnai esemény megnyitóján elmondta: "A hazai agrárgépészeti ágazat mintegy 8000 vidéki családnak biztosít megélhetést. Az ágazat az exportpiacokon is rendkívül sikeres, hiszen az itthon előállított gépészeti eszközök közel 80%-át a külpiacokon értékesítik, így a tavalyi évben 100 millió eurós exporttöbbletet eredményezett a szektor."

A Gazdanapok keretén belül rendezik meg a háromnapos Smartfarm Konferenciát, amelyen a tápanyag-gazdálkodás, a növényvédelem és az öntözés témakörei kerülnek fókuszba. Fő cél, hogy az elmélet találkozzon a gyakorlattal, így a konferenciasátor melletti bemutató téren a gyakorlatban is megtekinthetik a látogatók, miről beszélnek az előadók. A gazdák számára ingyenes szaktanácsadást biztosítanak a precíziós gazdálkodás, talajvizsgálat, nedvességgazdálkodás és nyilvántartási - jelentési kötelezettségek témakörében.

A 32. Bábolnai Gazdanapok egyik kiemelt programja a szakképző intézmények szervezett látogatása. Szeptember 6-án, pénteken "Szakiskolai Napot" tartanak, amelyen 14 intézmény mintegy 650 diákja látogatja meg a kiállítást. A Gazdanapok életében első alkalommal megrendezendő program célja, hogy vonzóvá tegye a mezőgazdaságot a fiataloknak.

További újdonság a rendezvényen, hogy a legújabb SMART talajművelő eszközök munkáját - egymással összehasonlító módon - egy több mint 30 méteres interaktív talajszelvényben láthatják az érdeklődők, így nemcsak felülről, hanem szemmagasságból is megtekinthető a gépek munkája. A nagyközönség számára lehetőség nyílik majd arborétum-látogatásra, a lovasbemutató megtekintésére, sétakocsikázásra a Ménesudvarban, a legkisebbek pedig a mini gyermekparadicsomban szerezhetnek élményeket. A látogatók szervezett keretek között csoportosan, vezetővel is megtekinthetik a Ménesbirtok történelmi épületegyüttesét és világhírű lóállományát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?