Meghátrált a Lidl: emelkedik a dinnye ára

MTI
Ahogy arról az agrárszektor.hu többször is beszámolt, éles csörte alakult ki a termelők, az Agrárkamara és az áruházlánc között, amit széles sajtónyilvánosság kísért. Úgy tűnik, a Lidl nem akart több negatív reklámot, inkább megemelte a dinnye árát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megemelte a görögdinnye kilogrammonkénti árát 20 forinttal 119 forintra a Lidl, miután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Dinnyetermelők Egyesülete is tiltakozott, amiért az áruházlánc alacsony áron kínálta a gyümölcsöt. A Lidl az áremeléssel kapcsolatban az MTI érdeklődésére nem adott információt, a görögdinnye új ára péntektől-vasárnapig érvényes az áruház honlapja szerint.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán közölte az MTI-vel, hogy a Lidl Magyarország által a magyar dinnyeszezon közepén meghirdetett árletörő akció kárt okoz a magyar dinnyetermelőknek. Érvelésük szerint a Lidl által alkalmazott 99 forintos kilogrammonkénti ár mellett nem lehet jó minőségű dinnyét előállítani. A NAK szerint jelenleg a bekerülési költségeket is figyelembe véve kilogrammonként 150 és 200 forint közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs.

Az árletörő akcióval a Lidl mindenkinek kárt okoz: a vásárlókat becsapja, mert nem kapnak minőségi magyar dinnyét, a termelőket pedig ellehetetleníti, nem hagy náluk elég bevételt a minőségi dinnye termelésére - közölte a NAK, hozzátéve, hogy tapasztalataik szerint egy ilyen lépés a többi kiskereskedelmi láncot is árcsökkentésre készteti.

A Lidl csütörtökön közölte: azért csökkentette a görögdinnye kilogrammonkénti árát 99 forintra, mert a beszállítók támogatást kértek a földeken felhalmozódott dinnyefelesleg értékesítésében. Ugyanakkor a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének szintén csütörtöki közleménye szerint a dinnyepiaci helyzet jelenleg nem indokolja a "felelőtlen" áruházi akciókat és cáfolták azt, hogy a termelők érdeke lenne az akciózás.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?