2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Hírek - Állat

Rendkívüli támogatást nyújtanának a madárinfluenza miatt

Jövedelempótló támogatási konstrukció előkészítésén is dolgozik a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a madárinfluenza miatt. A fertőzött állományok leölése miatti károkat száz százalékban megtérítik.
 
 

A madárinfluenza miatt most egy jövedelempótló támogatási konstrukció előkészítésén is dolgozik a Földművelésügyi Minisztérium – derül ki a tárca közleményéből. Az új konstrukció célja, hogy további segítséget nyújtsanak a baromfiszektorban.

A minisztérium újra megerősítette, hogy száz százalékban megtérítik a járványügyi intézkedések miatti közvetlen károkat. A teljes kártalanítás a leölt állatokra, illetve a megsemmisített termékekre, anyagokra, eszközökre és tárgyak egyaránt vonatkozik, ha az állattartók betartották az állategészségügyi előírásokat.

A járvány tavaly novemberi megjelenése óta több mint 3 millió baromfit ártalmatlanítottak. Az emiatti kártalanításokra több mint 3 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből eddig mintegy 1,2 milliárd forintot utaltak ki. A jövedelempótló támogatást a közvetlen kártalanításokon felül kívánja folyósítani az ágazat szereplőinek a kormány.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu