Rendkívüli támogatást nyújtanának a madárinfluenza miatt

agrarszektor.hu
Jövedelempótló támogatási konstrukció előkészítésén is dolgozik a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a madárinfluenza miatt. A fertőzött állományok leölése miatti károkat száz százalékban megtérítik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A madárinfluenza miatt most egy jövedelempótló támogatási konstrukció előkészítésén is dolgozik a Földművelésügyi Minisztérium - derül ki a tárca közleményéből. Az új konstrukció célja, hogy további segítséget nyújtsanak a baromfiszektorban.

A minisztérium újra megerősítette, hogy száz százalékban megtérítik a járványügyi intézkedések miatti közvetlen károkat. A teljes kártalanítás a leölt állatokra, illetve a megsemmisített termékekre, anyagokra, eszközökre és tárgyak egyaránt vonatkozik, ha az állattartók betartották az állategészségügyi előírásokat.

A járvány tavaly novemberi megjelenése óta több mint 3 millió baromfit ártalmatlanítottak. Az emiatti kártalanításokra több mint 3 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből eddig mintegy 1,2 milliárd forintot utaltak ki. A jövedelempótló támogatást a közvetlen kártalanításokon felül kívánja folyósítani az ágazat szereplőinek a kormány.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?