2020. február 29. szombat Albin

Hírek - Állat

Sorozatos tárgyalások a magyarországi sertéspestis miatt

Újabb tárgyalásokat folytatott Bognár Lajos országos főállatorvos annak érdekében, hogy enyhüljenek az afrikai sertéspestis (ASP) magyarországi felbukkanása miatti nemzetközi kereskedelmi szankciók. Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE)az ASP szempontjából több fontos előírást is megújított.
 
 

Május 20-25-én tartotta Páriszban éves rendes közgyűlését az Állategészségügyi Világszervezet - közölte az Agrárminisztérium. Az OIE több olyan előírást is megújított, amelyek az afrikai sertéspestis szempontjából is lényegesek. A megerősített nemzetközi irányelv továbbra is azt fekteti le, hogy állategészségügyi járványok megjelenésekor ne az érintett ország teljes területére, hanem csak egy meghatározott régiójával szemben vezessenek be korlátozó intézkedéseket. Megújított szabályokat fogadtak el az állatbetegségekkel szembeni mentesség elfogadásáról is.

A Magyarországot képviselő Bognár Lajos országos főállatorvos tizennégy ország, illetve nemzetközi szervezet képviselőivel folytatott kétoldalú tárgyalásokat. Ezek nagy részén a tárca közleménye szerint az afrikai sertéspestis hazai megjelenése és az erre vonatkozó harmadik országi tiltások enyhítése szerepelt a napirendi pontok között.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu