2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Állat

Sorozatos tárgyalások a magyarországi sertéspestis miatt

Újabb tárgyalásokat folytatott Bognár Lajos országos főállatorvos annak érdekében, hogy enyhüljenek az afrikai sertéspestis (ASP) magyarországi felbukkanása miatti nemzetközi kereskedelmi szankciók. Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE)az ASP szempontjából több fontos előírást is megújított.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Május 20-25-én tartotta Páriszban éves rendes közgyűlését az Állategészségügyi Világszervezet - közölte az Agrárminisztérium. Az OIE több olyan előírást is megújított, amelyek az afrikai sertéspestis szempontjából is lényegesek. A megerősített nemzetközi irányelv továbbra is azt fekteti le, hogy állategészségügyi járványok megjelenésekor ne az érintett ország teljes területére, hanem csak egy meghatározott régiójával szemben vezessenek be korlátozó intézkedéseket. Megújított szabályokat fogadtak el az állatbetegségekkel szembeni mentesség elfogadásáról is.

A Magyarországot képviselő Bognár Lajos országos főállatorvos tizennégy ország, illetve nemzetközi szervezet képviselőivel folytatott kétoldalú tárgyalásokat. Ezek nagy részén a tárca közleménye szerint az afrikai sertéspestis hazai megjelenése és az erre vonatkozó harmadik országi tiltások enyhítése szerepelt a napirendi pontok között.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  SZAKÉRTŐ TAKARMÁNYOZÁS

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu