Sorozatos tárgyalások a magyarországi sertéspestis miatt

agrarszektor.hu
Újabb tárgyalásokat folytatott Bognár Lajos országos főállatorvos annak érdekében, hogy enyhüljenek az afrikai sertéspestis (ASP) magyarországi felbukkanása miatti nemzetközi kereskedelmi szankciók. Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE)az ASP szempontjából több fontos előírást is megújított.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Május 20-25-én tartotta Páriszban éves rendes közgyűlését az Állategészségügyi Világszervezet - közölte az Agrárminisztérium. Az OIE több olyan előírást is megújított, amelyek az afrikai sertéspestis szempontjából is lényegesek. A megerősített nemzetközi irányelv továbbra is azt fekteti le, hogy állategészségügyi járványok megjelenésekor ne az érintett ország teljes területére, hanem csak egy meghatározott régiójával szemben vezessenek be korlátozó intézkedéseket. Megújított szabályokat fogadtak el az állatbetegségekkel szembeni mentesség elfogadásáról is.

A Magyarországot képviselő Bognár Lajos országos főállatorvos tizennégy ország, illetve nemzetközi szervezet képviselőivel folytatott kétoldalú tárgyalásokat. Ezek nagy részén a tárca közleménye szerint az afrikai sertéspestis hazai megjelenése és az erre vonatkozó harmadik országi tiltások enyhítése szerepelt a napirendi pontok között.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?