Szingapúr fogadja a magyar nyulat és marhát

agrarszektor.hu
Nyúltenyésztésünk kifejezetten exportorientált ágazat, a Magyarországon előállított, évi több mint tízezer tonna nyúlhús 97-98 százaléka külföldi fogyasztókhoz kerül. A marhahúsexportunkban pedig a januártól júliusig terjedő időszakban 16 százalékkal mintegy kilencezer tonnára emelkedett a kivitel. Mindkét ágazat számára jó hír, hogy öt újabb húsipari vállalat exportálhat Szingapúrba.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hazánkban a legnagyobb nyúltenyésztő integrátor cég a Tetrabbit Kft. A tavaly 5,7 miliárd forintos forgalmat bonyolító vállalkozás a sperma, a ketrec és a takarmány biztosításától kezdve a nyulak vágásáig, darabolásáig és csomagolásáig a teljes vertikumban jelen van. Konyhakész termékeik megtalálhatóak a hazai áruházláncokban is. Saját vágóhídjukon a Magyarországon előállított bő 4 millió állat 47 százalékát vágják, a többi 53 százalék az Olivia Élelmiszerfeldolgozó Kft.-nél kerül feldolgozásra. A hazai nyúltermelésnek csak mintegy 2 százaléka jut el a magyar piacra. Fő célországaink Svájc, Németország és Olaszország. (A Tetrabbit egyik tulajdonosa egy svájci származású, 22 éve hazánkban élő szakember.) Miután az orosz piac az embargó miatt lezárult a magyar nyúl előtt, az élő állat kilónkénti ára a korábbi 480-520 forintos árról 400-440 forintra esett. Az új piacok feltárása ezért kiemelten fontos az ágazat számára.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!
Nyúl a Tetrabbit Kft. telepén (Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt)

Szingapúr különösen nyitott országnak számít Ázsiában, mivel az olyan állatbetegségek terén mint a madárinfluenza és a sertéspestis, a regionalizáció elvét alkalmazza, vagyis egy-egy ilyen betegség kitörését követően nem a teljes országra, hanem csak az érintett régióra rendeli el az importkorlátozást. Ennek köszönhetően kacsa-, a liba- és más baromfihúsok már érkeztek hazánkból Szingapúrba, most pedig a nyúl és a marha is zöld utat kapott. Eddig 18 húsipari vállalat exportálhatott az ázsiai országba, mostantól pedig további öt nyert el exportengedélyt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?