2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Állat

Újra nagyot húzott Csányi Sándor

Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyű hússal jelenik meg a jövőben a piacon a Pick Szeged Zrt. A Bonafarm Csoporthoz tartozó húsipari vállalat és a Bonafarm sertéságazatának több saját és integrált telepe is megkapta a KMS védjegy használatának lehetőségét. A Bonafarm Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségeihez tartozik.
 
 

Jelentősen növekszik az országban forgalmazott, KMS védjegyű húsok mennyisége 2016-ban, miután a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szerződést írt alá az ország meghatározó sertéstermelőjének és –feldolgozójának számító Bonafarm Csoporttal. A Bonafarm Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában van.

A Bonafarm sertésintegrációja folyamatosan bővül új termelő tagokkal, így a KMS sertéshús jövőbeni mennyisége is biztosított – áll a csoport közleményében. A szerződés értelmében összesen 20, a Bonafarmhoz, illetve integrációs rendszeréhez tartozó sertéstelepről származó sertések húsa jogosult a KMS védjegy használatára. Az állatokat a szintén Bonafarmos Pick Szeged Zrt.-nél dolgozzák fel, így a jövőben a Pick által értékesített húsok is rendelkezhetnek a KMS garancia pecséttel. A Bonafarm Csoport jövőre várhatóan több mint 200 000 olyan sertést állít elő, amelyek megfelelnek a KMS-nél meghatározott szigorú feltételeknek.

MTI-fotó: Szigetváry Zsolt


A cél az, hogy az integrációs rendszerhez kapcsolódó valamennyi sertéstenyésztő partner minél előbb megkapja a KMS használat lehetőségét, így a Bonafarm sertésintegrációban előállított összes sertés lehessen KMS-hús alapanyaga – mondta Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója. A védjegy biztosítja a fogyasztót arról, hogy a Bonafarm Mezőgazdaság saját tulajdonú, illetve integrációs sertéstelepeiről kikerülő vágóállatok Magyarországon születtek, kedvező állatjóléti körülmények között nevelkedtek, illetve az EU-ban engedélyezett összetevőket tartalmazó takarmányokat kaptak, amelyek 95 százalékban gabonaalapúak, és egyre jelentősebb arányban (a kukoricánál például 100 százalékban) génmódosítástól mentesek. Ezentúl a védjegy a kiváló húsminőséget is garantálja a termék vásárlói számára.

A Bonafarm Csoport stratégiai tervei között szerepel a sertésintegrációs együttműködés további bővítése is – derül ki a közleményből. Ai telepek fejlesztéséhez segítséget nyújthatnak azok a pályázatok, amelyeket a jövő év elejétől hirdetnek meg a tenyész- és hízótelepek korszerűsítésére a Vidékfejlesztési Programban.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu