2022. május 23. hétfő Dezső

Hírek - Állat

Vevők a magyar húsokra a Fülöp-szigeteken

Februárban megindulhat a magyar húskivitel a Fülöp-szigetekre, valamint folytatódnak a vízgazdálkodási együttműködések a két ország között, amelynek része egy 12 millió forintos minisztériumi támogatásból megvalósított tanulmány a Fülöp-szigeteken. Ugyanakkor a kivitelt és a közös projekteket támogató hitelkeretből még nem kapták meg a támogatást az érintettek.
 
 

Tavaly három magyar húsipari cég - egy kaposvári, egy kisvárdai és egy nyírbátori vállalat - kapott engedélyt a Fülöp-szigeteki exportra, azóta pedig további hét vállalat kérte a magyar kormánytól a kiviteli jogosultság megszerzését - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután fogadta Ramon M. Lopezt, a Fülöp-szigetek kereskedelmi és ipari miniszterét. A magyar húskivitel februárban indulhat meg a délkelet-ázsiai országba.

A két ország között folytatódik a vízgazdálkodási együttműködés, a fülöp-szigeteki katasztrófavédelem pedig magyar víztisztító készülékek megrendeléséről is döntött. A Külgazdasági és Külügyminisztérium 12 millió forinttal támogat egy olyan megvalósíthatósági tanulmányt, amelyet magyar cégek készítenek a Fülöp-szigetek legnagyobb tavának megtisztításához és rehabilitációjához. A Fülöp-szigetek egy 10 ezres településének teljes vízellátását jelenleg is magyar berendezés biztosítja - közölte a miniszter.

Ramon M. Lopez (balra) és Szijjártó Péter (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A Fülöp-szigetek szeretné exportját helyi termékekkel bővíteni, emellett újabb külföldi befektetőket vár, ezért erősíteni kívánja a kapcsolatait Magyarországgal és az egész régióval. A Fülöp-szigetek a élelmiszeriparon, a mezőgazdaságon és a vízgazdálkodáson túl egyebek között az elektronika, az orvostechnológia és a gyógyszeripar területén lát együttműködési lehetőséget, és szorgalmazza az üzleti kapcsolatok bővítését is - hangsúloyzta Ramon M. Lopez.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben