Itt a nagy bejelentés: aszálymegelőzési intézetet hoznak létre Budapesten

Itt a nagy bejelentés: aszálymegelőzési intézetet hoznak létre Budapesten

agrarszektor.hu
Aszálymegelőzési Intézetet hoz létre Budapesten a Türk Államok Szervezete. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatott Facebook-oldalán. A közeljövőben további bejelentések várhatóak magyar-üzbég megállapodásokról a vízgazdálkodást és élelmiszeripart illetően.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Magyarország megállapodott arról, hogy a Türk Államok Szervezete Aszálymegelőzési Intézetet hoz létre Budapesten - írta meg a Telex Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzése alapján. A miniszter ebben kiemelte, hogy a világ jelentős részén komoly problémát jelentenek a vizek okozta kihívások, így az aszály is, de a magyar vízipari technológiák sok helyen megoldást jelenthetnek.

Orbán Viktor miniszterelnök a hét közepén az üzbegisztáni Szamarkandba utazott a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozójára. Az útra Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs politikai igazgató, valamint közel 60 magyar üzletember kísérte el a kormányfőt.

A miniszterelnök a napokban - egyebek mellett - arról számolt be, hogy az OTP hamarosan bejelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását. Vízgazdálkodási, élelmiszeripari és nukleáris energetikai kérdésekben szintén várhatóak megállapodások - tette hozzá Orbán Viktor.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?