Itt a nagy bejelentés: aszálymegelőzési intézetet hoznak létre Budapesten

agrarszektor.hu
Aszálymegelőzési Intézetet hoz létre Budapesten a Türk Államok Szervezete. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatott Facebook-oldalán. A közeljövőben további bejelentések várhatóak magyar-üzbég megállapodásokról a vízgazdálkodást és élelmiszeripart illetően.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Magyarország megállapodott arról, hogy a Türk Államok Szervezete Aszálymegelőzési Intézetet hoz létre Budapesten - írta meg a Telex Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzése alapján. A miniszter ebben kiemelte, hogy a világ jelentős részén komoly problémát jelentenek a vizek okozta kihívások, így az aszály is, de a magyar vízipari technológiák sok helyen megoldást jelenthetnek.

Orbán Viktor miniszterelnök a hét közepén az üzbegisztáni Szamarkandba utazott a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozójára. Az útra Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs politikai igazgató, valamint közel 60 magyar üzletember kísérte el a kormányfőt.

A miniszterelnök a napokban - egyebek mellett - arról számolt be, hogy az OTP hamarosan bejelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását. Vízgazdálkodási, élelmiszeripari és nukleáris energetikai kérdésekben szintén várhatóak megállapodások - tette hozzá Orbán Viktor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?