Itt a nagy bejelentés: aszálymegelőzési intézetet hoznak létre Budapesten

agrarszektor.hu
Aszálymegelőzési Intézetet hoz létre Budapesten a Türk Államok Szervezete. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatott Facebook-oldalán. A közeljövőben további bejelentések várhatóak magyar-üzbég megállapodásokról a vízgazdálkodást és élelmiszeripart illetően.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Magyarország megállapodott arról, hogy a Türk Államok Szervezete Aszálymegelőzési Intézetet hoz létre Budapesten - írta meg a Telex Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzése alapján. A miniszter ebben kiemelte, hogy a világ jelentős részén komoly problémát jelentenek a vizek okozta kihívások, így az aszály is, de a magyar vízipari technológiák sok helyen megoldást jelenthetnek.

Orbán Viktor miniszterelnök a hét közepén az üzbegisztáni Szamarkandba utazott a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozójára. Az útra Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs politikai igazgató, valamint közel 60 magyar üzletember kísérte el a kormányfőt.

A miniszterelnök a napokban - egyebek mellett - arról számolt be, hogy az OTP hamarosan bejelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását. Vízgazdálkodási, élelmiszeripari és nukleáris energetikai kérdésekben szintén várhatóak megállapodások - tette hozzá Orbán Viktor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. december 5. 14:21