Bejelentést tett Orbán Viktor az ukrán gabonadömpingről: fontos döntést hoztak

Bejelentést tett Orbán Viktor az ukrán gabonadömpingről: fontos döntést hoztak

agrarszektor.hu
Brüsszelben ma véget ért az EU-csúcs, Orbán Viktor miniszterelnök pedig máris olyan hírrel szolgált, amire sokan felkapják majd a fejüket. A kormányfő Facebook-posztban jelentette be, hogy a kelet-európai országoknak sikerült megállapodniuk, és közösen lépnek fel a gazdák védelme érdekében az ukrán gabonadömping ellen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 2023-as év egyik leginkább megosztó kérdése az Ukrajnából érkező gabonakészletekről szól. Ezek a jelentős mennyiségű tételek ugyanis már elárasztották az ukrán határ melletti országokat, lenyomva a gabonaárakat és jóformán eladhatatlanná téve a hazai készleteket, de Nyugat-Európába is komoly készletek jutottak már el, hasonló helyzetet eredményezve, mint Magyarországon. A problémát illetően Nagy István agrárminiszter és több szakmai szervezet is felszólalt már, amint arról az Agrárszektor is beszámolt.

A legújabb fejlemény, hogy a most véget érő brüsszeli EU-csúcsról Orbán Viktor miniszerelnök egy szűkszavú, de annál jelentőségteljesebb Facebook-poszttal jelentkezett. Ebben a következőket írta:

Véget ért az EU-csúcs. A közép-európai országok megállapodtak: Mateusz Morawiecki koordinálásával közösen lépünk fel, hogy megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól.

A megállapodás részletei, és az abban résztvevő országok egyelőre még nem ismertek. Azonban számítani lehet arra, hogy a következő napokban mind több információ lát napvilágot az együttműködéssel kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?