Fontos hírt közöltek az ukrán gabonáról: ez mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
Egy évvel meghosszabbítaná Ukrajna a gabonaexportról szóló megállapodást. Az ukránok emellett újabb kikötőkre is szeretnék kiterjeszteni a megállapodást hatályát.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Ukrajna azt javasolta Törökországnak és az ENSZ-nek, hogy egy évvel hosszabbítsák meg az gabonaexport megállapodást - írta meg a Portfolio a RIA Novosztyi értesülései alapján. Jurij Vaskov ukrán infrastrukturális miniszterhelyettes elmondása alapján a javaslatban szerepel az is, hogy a meghosszabbításon túl a gabonamegállapodás hatályát terjesszék ki a Mikolajivi régió kikötőire.

Korábban portálnak adott interjújában az ENSZ gabonaexportért felelős koordinátora, Amir Abdulla is nyilatkozott már azzal kapcsolatban, hogy a megállapodást hogyan lehetne meghosszabbítani. A szakember megjegyezte, hogy a gabonatexport tekintetében a háború előtt Mikolajiv volt Ukrajna egyik legfontosabb kikötője Ukrajnának, ezért az ukrán kormány mindenképpen bele szeretné venni a megállapodásba. Az eredeti egyezményben ugyanis említésre került, hogy további ukrajnai kikötők is bekerülhetnek a későbbiekben. Az eredeti megállapodás november 19-én jár le, és az elmúlt időszakban egy időre az oroszok ki is vonultak belőle, de jelen állás szerint van esély a meghosszabbítására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?