Fontos hírt közöltek az ukrán gabonáról: ez mindent megváltoztathat

Fontos hírt közöltek az ukrán gabonáról: ez mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
Egy évvel meghosszabbítaná Ukrajna a gabonaexportról szóló megállapodást. Az ukránok emellett újabb kikötőkre is szeretnék kiterjeszteni a megállapodást hatályát.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ukrajna azt javasolta Törökországnak és az ENSZ-nek, hogy egy évvel hosszabbítsák meg az gabonaexport megállapodást - írta meg a Portfolio a RIA Novosztyi értesülései alapján. Jurij Vaskov ukrán infrastrukturális miniszterhelyettes elmondása alapján a javaslatban szerepel az is, hogy a meghosszabbításon túl a gabonamegállapodás hatályát terjesszék ki a Mikolajivi régió kikötőire.

Korábban portálnak adott interjújában az ENSZ gabonaexportért felelős koordinátora, Amir Abdulla is nyilatkozott már azzal kapcsolatban, hogy a megállapodást hogyan lehetne meghosszabbítani. A szakember megjegyezte, hogy a gabonatexport tekintetében a háború előtt Mikolajiv volt Ukrajna egyik legfontosabb kikötője Ukrajnának, ezért az ukrán kormány mindenképpen bele szeretné venni a megállapodásba. Az eredeti egyezményben ugyanis említésre került, hogy további ukrajnai kikötők is bekerülhetnek a későbbiekben. Az eredeti megállapodás november 19-én jár le, és az elmúlt időszakban egy időre az oroszok ki is vonultak belőle, de jelen állás szerint van esély a meghosszabbítására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?