Gabonaalku: az ENSZ segítségét kéri Oroszország

Gabonaalku: az ENSZ segítségét kéri Oroszország

MTI
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólította az ENSZ-t, segítsen teljesíteni a fekete-tengeri gabonaegyezmény azon részét, amely megkönnyítené Oroszország saját élelmiszer- és műtrágyaexportját. A miniszter arról is beszélt, hogy Oroszország sokkal több gabonát és műtrágyát lenne képes exportálni, mint Ukrajna.

Szergej Lavrov jordániai kollégájával, Ajmán Szafadival tartott ammáni sajtóértekezletén leszögezte: továbbra sem lát előrelépést az orosz gabona-és műtrágyaexport előmozdításában, bár Oroszország visszatért a gabonaegyezményhez. Az orosz külügyminiszter a kérdésben egy nappal azt követően szólalt meg, hogy az országa közölte, ismét részt vesz a gabonaszállítási kezdeményezésben, amelyben a múlt hét végén függesztette fel részvételét, miután hajóit támadás érte a Szevasztopoli-öbölben.

Szergej Lavrov újságírók előtt kijelentette, hogy "Oroszország összehasonlíthatatlanul több gabona- és műtrágyaexportra képes, mint Ukrajna". A kérdéses gabonaegyezmény egyébként, ha nem sikerül meghosszabbítani, november 19-én fog lejárni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?