Gabonaalku: az ENSZ segítségét kéri Oroszország

MTI
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólította az ENSZ-t, segítsen teljesíteni a fekete-tengeri gabonaegyezmény azon részét, amely megkönnyítené Oroszország saját élelmiszer- és műtrágyaexportját. A miniszter arról is beszélt, hogy Oroszország sokkal több gabonát és műtrágyát lenne képes exportálni, mint Ukrajna.

Szergej Lavrov jordániai kollégájával, Ajmán Szafadival tartott ammáni sajtóértekezletén leszögezte: továbbra sem lát előrelépést az orosz gabona-és műtrágyaexport előmozdításában, bár Oroszország visszatért a gabonaegyezményhez. Az orosz külügyminiszter a kérdésben egy nappal azt követően szólalt meg, hogy az országa közölte, ismét részt vesz a gabonaszállítási kezdeményezésben, amelyben a múlt hét végén függesztette fel részvételét, miután hajóit támadás érte a Szevasztopoli-öbölben.

Szergej Lavrov újságírók előtt kijelentette, hogy "Oroszország összehasonlíthatatlanul több gabona- és műtrágyaexportra képes, mint Ukrajna". A kérdéses gabonaegyezmény egyébként, ha nem sikerül meghosszabbítani, november 19-én fog lejárni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?