Áramlik az ukrán gabona az országba: így segítenének a magyar gazdáknak

Áramlik az ukrán gabona az országba: így segítenének a magyar gazdáknak

agrarszektor.hu
Az elmúlt időszakban nagy mennyiségű ukrán termény és termék (gabona, méz, csirkehús) áramlott be egyebek mellett a magyar, valamint más közép-kelet-európai piacokra úgy, hogy azok a szolidaritási folyosókon keresztül nem az eredetileg nekik szánt rendeltetési helyeikre kerültek, hanem hazánkban maradtak. Ezzel pedig felesleget és zavarokat okozott a piacokon, és kihívások elé állítva a magyar termelőket, élelmiszerfeldolgozókat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az említett tételek meghatározó termékei hazánknak és lényeges elemei exportunknak, ezért fontos, hogy segítséget nyújtsanak új, potenciális felvevőpiacok felkutatásában - írja a NAK. Segítségnyújtás az érdeklődők számára két módon történhet:

  • információáramlás elősegítése az érdeklődő cégek és a termékek iránt érdeklődést mutató országokban működő nagykövetségek külgazdasági, valamint agrárattaséi között,
  • az Agrármarketing Centrum által létrehozott Hungarian Food Business Program oldalára történő regisztráció útján. Az oldal egy valós idejű, online cég- és termékkatalógus, közvetlen kapcsolatfelvételi platform, valamint eseménymenedzsment szoftver. Jelenleg - egyebek mellett - 192 nemzetközi beszerző és 77 egyéb partner (köztük számos nagykövetség) szerepel a katalógusban. Az ezzel kapcsolatos tájékoztató itt elérhető.
EZ IS ÉRDEKELHET

Az érdeklődő magyar termelőktől, cégektől az alábbi információkat várják a szakértők:

  1. az export árualappal rendelkező, exportorientált cég bemutatása (angol, ill. a célpiactól függően az adott idegen nyelven), tanúsítványai, elérhetősége;
  2. a rendelkezésre álló árualap mennyisége (egyszeri vagy folyamatos szállítás), minimális rendelési mennyiség, minőségi jellemzői, feldolgozottság szintje, kiszerelése, ára (fuvarparitás), egyéb minősítések (pl. bio, kóser, halal);
  3. az exportálandó termék célpiaca, célközönsége;
  4. a szállítás időtávja; szállítási követelmények (pl. fagyasztott hús).
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31