2023. június 2. péntek Kármen, Anita

Fontos megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az UBM

agrarszektor.hu
Kutatási, oktatási, valamint a közös pályázati lehetőségek feltérképezésére irányuló, 5 éves stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és az UBM Feed Zrt. (UBM). Az Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési és kutatási intézményének számító egyetem, és a Magyarország piacvezető takarmánygyártó és szójadara értékesítő, valamint hazánk egyik meghatározó gabonakereskedő cégcsoportjához tartozó UBM Feed Zrt. között létrejött megállapodást az UBM szerdán és csütörtökön zajló, siófoki nemzetközi szakmai konferenciáján írták alá a felek.

A 2021. február 1-jén létrehozott Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési és kutatási intézménye -, és a jelenleg Magyarország vezető takarmánygyártó és -kereskedő cégének számító UBM Feed Zrt. 5 éves, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött - írja közleményében az UBM. Ennek célja, hogy a MATE és az UBM a jövőben az egymás tevékenyégét érintő körben - így különösen az állattenyésztés és a takarmányozás területén - együttműködjön. A megállapodás kiterjed többek között az oktatási és a felnőttképzési tevékenységben történő közreműködésre, a duális és gyakorlati képzésben való részvételre, valamint közös kutatási, fejlesztési és innovációs programok indítására, közös kutatás-fejlesztési pályázatok megvalósítására, továbbá az egyetem hallgatói számára ösztöndíj-programok és külföldi tanulmányutak meghirdetésére, illetve az UBM cégcsoport beruházásaiban való szakmai részvételre.

A stratégiai együttműködési megállapodást az UBM Csoport szerdán és csütörtökön zajló, siófoki nemzetközi szakmai konferenciáján írták alá a felek, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem részéről Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor, míg az UBM Feed Zrt. képviseletében Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatóságának elnöke, Horváth Péter, a társaság vezérigazgatója és Bustyaházai László, a cégcsoport kutatási és fejlesztési tevékenységéért felelős vezetője, egyben igazgatósági tagja.

Az UBM innovációs és K+F tevékenysége és gyakorlata a tudományos ismeretekre, együttműködésekre, telepi kísérletekre és a cégcsoport partnereivel közös munkára épül. Az UBM hazai és nemzetközi együttműködései révén számos egyetemmel és kutatóintézettel áll rendszeres szakmai kapcsolatban. Az UBM Csoport Magyarország piacvezető takarmánygyártó és szójadara értékesítő, valamint hazánk egyik meghatározó gabonakereskedő cége, amely több mint 25 éve áll a magyar állattenyésztés szolgálatában. Az UBM a 2021. évi - mintegy 200 milliárd forintos konszolidált - árbevétele alapján a Budapesti Értéktőzsde 7. legnagyobb cége, amely közel 400 elkötelezett munkatársa segítségével 15 országba exportálja termékeit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?