Gyuricza Csaba: holtpontra jutott a magyar vetőmagágazat
Együttműködés nélkül nincs sok esélye a magyar vetőmag-nemesítőknek, -előállítóknak és -forgalmazóknak.
Együttműködés nélkül nincs sok esélye a magyar vetőmag-nemesítőknek, -előállítóknak és -forgalmazóknak.
A MATE rektora cáfolta a Budai Arborétum sorsával kapcsolatban felröppent híreszteléseket.
A világon elsőként életképes magokat teremtek a MATE holdtalajban elültetett mustárnövények.
Magyarországon 2023 augusztusában észlelték először az ázsiai lódarazsat, jelenleg nincs megerősített információnk újabb megjelenésről.
Ez idáig csak hazánk szűkebb környezetére terjedt ki az egyetem oktatási hálózata, ami immáron hivatalosan is tovább szélesedett.
„Élelmiszeripari csomagolás- és címketervezés alapjai” képzés indul a MATE Budai Campusán.
A hosszútávú stratégiai együttműködést egyik fő célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése az egyetemeken.
Mintegy 400-an jelentkeztek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szakirányú továbbképzéseire.
Az invazív faj megjelenése komoly fenyegetést jelent a hazai méhészetre és ökoszisztémára.
Kiemelt fontosságú, hogy a magyar mezőgazdaság termékei minél több ország piacára eljussanak.
Az agroökológiai és agrotechnikai tényezők mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a fajta megválasztására is.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a KSZGYSZ szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait.
Állami elismerést kapott a MATE Georgikon Campusán nemesített Georgikon 10EE szőlő alanyfajta.
Eltűnhet a málna, terem a banán, új háziállatok lesznek a magyar mezőgazdaságban.
A fejlesztéseknek köszönhetően pontosabban és gyorsabban meghatározhatóak a szilárd biomassza alapú minták energetikai tulajdonságai.
Szeptemberben ismét várja a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás iránt érdeklődőket a MATE.
A szilva nagyfokú ökológiai toleranciával rendelkezik, és az ország valamennyi termőtájában termeszthető gyümölcsfajunk.
Két év alatt közel megduplázódott a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetemre pótfelvételizők száma.
Megújul a gyakorlati képzés itthon a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE)
Szeptembertől ismét pálinkamester-képzést indít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével