Fontos együttműködést kötött a nagy magyar agráregyetem

Fontos együttműködést kötött a nagy magyar agráregyetem

agrarszektor.hu
Az oktatás, a gyakorlati képzés és a felnőttképzés erősítése, gyakornoki és ösztöndíj-programok indítása, valamint közös kutatás-fejlesztési és piaci pályázatok megvalósítása érdekében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-vel Gödöllőn. A megállapodás részeként a MATE és a vállalat közös kutatási, fejlesztési és innovációs programokat dolgoz ki és valósít meg, többek között a növénytáplálás, a talajfelvételezés, a talajvédelem és -javítás, a mezőgazdasági vízgazdálkodás, valamint a precíziós gazdálkodás területén, továbbá elősegíti a tejelő szarvasmarha ágazat adatalapú döntéshozatali projektjeit.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A sokoldalú megállapodás kiemelt céljai közé tartozik a Nóniusz, Magyar sportló és a Gidrán lófajták ex situ intro megőrzése, genetikai változatosságuk fenntartása, a kiemelkedő genetikai értékű egyedek és ritka vérvonalak megőrzése, valamint lóembrió-átültetési program végrehajtása a Ménesbirtok kiválasztott egyedein. Az együttműködés keretében a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. gyakorlati helyszínt biztosít telephelyein a duális és gyakorlati képzésben részt vevő hallgatók számára, valamint mentori és ösztöndíjprogramokat hirdet részükre. A vállalat emellett részt vesz a MATE kutatási, fejlesztési, kísérleti és innovációs hátterének fejlesztésében, továbbá szponzorációt ajánl fel az egyetem graduális és alumni programjainak megvalósításához - írja a MATE közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?