Vissza kell adni a kalocsai paprika jó hírét

agrarszektor.hu
A kalocsai paprika rég rangjának biztosításáról, jó hírének visszaállításáról beszélt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a szeptember 17-én, a Kalocsai Paprikafesztivál nyitóünnepségén.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Fazekas úgy véli, ezt kizárólag a termelők és a feldolgozók és a kormány támogatásával lehetne megvalósítani. 

Nyitó beszédében méltatta továbbá a város történelmi múltját és Kalocsa több nevezetes védjegyét is, kiemelve a kalocsai hímzést és a paprikát, amire szerinte büszkén és méltán építhet a város. A régi nívó visszaállításához azonban feltétlen szükséges a rendezvény közösségformáló erején kívül a termelők és a vidékfejlesztési tárca összefogása, hogy a kalocsai paprika termesztése, feldolgozása és értékesítése ugyanolyan több ezer helyi lakosnak munkát adó ágazat lehessen, mint egykor.

"Vissza kell szerezni az elveszített hazai és külföldi piacokat, és ki kell szorítani a silány importterméket hazánkból" - mondta Fazekas, és emlékeztetett mindenkit, hogy Makó és térsége hasonló gondokkal küzd a hagymát illetően, de az elmúlt évben hozott intézkedések bíztatóak, csak úgy, mint a tokaji borvidék fejlesztésével kapcsolatban hozott döntések - írja a hvg.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?