2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Állat

Vissza kell adni a kalocsai paprika jó hírét

A kalocsai paprika rég rangjának biztosításáról, jó hírének visszaállításáról beszélt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a szeptember 17-én, a Kalocsai Paprikafesztivál nyitóünnepségén.
 
 

Fazekas úgy véli, ezt kizárólag a termelők és a feldolgozók és a kormány támogatásával lehetne megvalósítani. 

Nyitó beszédében méltatta továbbá a város történelmi múltját és Kalocsa több nevezetes védjegyét is, kiemelve a kalocsai hímzést és a paprikát, amire szerinte büszkén és méltán építhet a város. A régi nívó visszaállításához azonban feltétlen szükséges a rendezvény közösségformáló erején kívül a termelők és a vidékfejlesztési tárca összefogása, hogy a kalocsai paprika termesztése, feldolgozása és értékesítése ugyanolyan több ezer helyi lakosnak munkát adó ágazat lehessen, mint egykor.

„Vissza kell szerezni az elveszített hazai és külföldi piacokat, és ki kell szorítani a silány importterméket hazánkból” – mondta Fazekas, és emlékeztetett mindenkit, hogy Makó és térsége hasonló gondokkal küzd a hagymát illetően, de az elmúlt évben hozott intézkedések bíztatóak, csak úgy, mint a tokaji borvidék fejlesztésével kapcsolatban hozott döntések - írja a hvg.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu