2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Hírek - Állat

"WindMade": új védjegy a piacon

Cégek, civil és szakmai szervezetek közösen úgy döntöttek, olyan védjegyet hoznak létre, mely a környezettudatos vásárlóknak segítséget nyújt olyan termékek kiválasztásához, melyet zöldenergia felhasználásával állítottak elő.
 
 

A WindMade névre keresztelt címkét létrehozó társaságok között megtalálható a dán szélturbina gyártó, a Vestas, valamint a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, a WWF is. A felirattal azokat a termékeket látják el, melyek előállításához szélenergiát használtak, és ezt a gyártók igazolni is tudják.

Mint minden minőséget tanúsító címke – így például a biotermékeket megkülönböztetők - a WindMade is egyfajta prémium terméket jelöl. Részleteket a címkével, annak megjelenésével, elhelyezésével kapcsolatban még nem közöltek kezdeményezés résztvevői.

Mivel a szélenergiával termelt villamos energia drágább, mint a hagyományos energiaforrások, így a védjeggyel tulajdonképpen extra keresletet igyekeznek teremteni a szélenergia iránt, méghozzá a fogyasztói oldalról közelítve.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu