Meglepően intelligensek a méhek, sőt, még érzelmeik is vannak
Az elmúlt évtizedek megdöbbentő kutatásai szerint jóval értelmesebbek, mint korábban gondoltuk.
Az elmúlt évtizedek megdöbbentő kutatásai szerint jóval értelmesebbek, mint korábban gondoltuk.
Kiemelten fontos a leendő gazdálkodók készségeinek fejlesztése a fenntartható élelmiszertermelés érdekében.
Online lóazonosítási képzést indított a Nébih.
A horgászok természeti tudását vizsgálják az ÖK kutatói.
Ingyenes kiadvánnyal jelentkezett a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.
Új korszakot nyit a mezőgazdaságban a Digitális Agrárakadémia.
Tinédzserek projektjeit díjazza az Agrárkamara.
Új szakmai sorozat indult GYAKORLATI TUDÁSTÁR néven.
A vízfolyások és állóvizek mennyiségi és minőségi helyzete romlik, miközben a vízvisszatartás lehetőségei még kihasználatlanok.
A saláta kifejezés érdekessége, hogy kertészeti és gasztronómiai jelentése némiképp eltér.
Magyarországon a dióbél importjának mennyisége 1168 tonnára, értéke 1,86 milliárd forintra nőtt 2024. január és november között.
Akár 10 millió forintot is elkérhetnek egy kilogramm sáfrányért, így nagy biznisz lehet a termelése.
Visszatérő trendek: új piacokat nyit az elfelejtett gabonafajták és fermentált ételek reneszánsza.
A KMÉ-védjeggyel elismert MIRELITE MIRSA Zrt. gyorsfagyasztott zöldségei nemcsak a hazai boltokban, hanem külföldön is magas minőséget garantálnak.
Az Auchan és az Izsáki Házitészta Kft. több mint 20 éve működik együtt, és most közös sikerük a KMÉ-védjegyes nyolctojásos cérnametélt
A talajaink romló állapota és a csökkenő mikrobapopulációk egyre nagyobb kihívást jelentenek a mezőgazdaság számára