Nyakunkon a katasztrófa: ha nem változtatunk, súlyos lesz a 2025-ös év
Az elmúlt évtized tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre súlyosabb következményekkel jár a klímaváltozás a világra nézve.
Az elmúlt évtized tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre súlyosabb következményekkel jár a klímaváltozás a világra nézve.
Ha nem lépünk, már a közeljövőben visszafordíthatatlan változások indulhatnak el Európában.
Egyre többen érzik ezt, ahogy a klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti csapások vagy más jelenségek a mindennapok részévé válnak.
A világ számos pontján találunk jó példákat arra, hogy a régi korok embere hogyan változtatott a mezőgazdaságon, ha éghajlati válsággal nézett szembe.
Az elmúlt időszak szélsőséges időjárási eseményei már a klímakatasztrófa előjelei lehetnek.
A szakértő szerint a mezőgazdaságnak alkalmazkodnia kell a klímaváltozáshoz, de ez sem lesz elég minden térségben.
Több milliárd ember lakhelye válhat élhetetlenné a jövőben az éghajlatváltozás miatt.
Mit okozhat még a klímaváltozás hazánkban?
A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét.
Itt a klímaváltozás egyik aggasztó következménye.
Hínár- és algakosztra fogott szarvasmarhákban látják a metánprobléma megoldását.
A légkörben a növekvő CO2 koncentráció kulcsszereplő a klímaváltozásban.
Már a magyar krumplinak is búcsút inthetünk?
Több mint 100 ország állapodott meg, hazánk viszont a kivételek között van.
Nem véletlenül kérik meg az árát ennek a fűszernek.
Az aszály miatt csokoládé- és kávéhiány fenyeget.
A tengeri hőhullámok jelentős károkat okoznak a helyi ökoszisztémákban.
Mindössze ennyit kellene tenni hozzá.
A megoldás a nemesítésben rejlik.
Egyre rosszabb körülmények között kell egyre többet termelni.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.