Megjelent az Agro Napló legújabb száma: mutatjuk, miről szól
Megjelent az Agro Napló októberi száma.
Megjelent az Agro Napló októberi száma.
Tájfajta paradicsomok Magyarország kiválóságai között.
A fejlesztések 4,2 milliárd forint támogatással valósulhattak meg.
Városzöldítő barnamezők az egészséges környezetért.
Te megkóstolnád?
Tíz éven belül a térség legjobbjai akarnak lenni.
Új korszak kezdődik a magyar agrár-felsőoktatásban.
Komoly átalakulás jön.
Gyógynövényismerő- és felhasználó képzés indul a SZIE-n januárban.
Megnövekedett a környezetben valóban jelen lévő mikroműanyagok koncentrációja.
A Szent István Egyetem élelmiszermérnöke lett az év borásza.
Úgynevezett okos tojást tojó tyúkokat nevelnek az Egyetemen.
A talajművelési gyakorlat módosíthatja a szőlő alatti mikroszkopikus élővilágot.
A szabadalmakat a SZIE és a Blue Seven Group Zrt. közösen fejlesztették.
A körforgásos gazdaság nem létezhet a biohulladékok helyi hasznosítása nélkül.
Az egyetem ismét meghirdette a két féléves Gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzést.
Vízágyas matracok és modern fejőrobotok szolgálják majd a tehenek kényelmét.
A hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a SZIE szakemberei.
A töppesztéssel készülő szalmaborokkal kivédhetőek a klímaváltozás hatásai.
Minimalizálható a magyar halgazdálkodás ökológiai hatása a vizekre.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.