Egyre több ilyen madár van a Tiszánál: baj van velük, ezt jó, ha mindenki tudja
A körülmények nem ideálisak a gyérítésre, mert a hőmérséklet még nem csökkent le annyira, hogy a tározótér vízterületei befagyjanak.
A körülmények nem ideálisak a gyérítésre, mert a hőmérséklet még nem csökkent le annyira, hogy a tározótér vízterületei befagyjanak.
A globális felmelegedés miatt egyre inkább veszélyben vannak vizes élőhelyeink is.
Változtak a halelviteli szabályok, ez a horgászokat és a horgászvizsga előtt álló horgászjelölteket is érinti.
Már a Magyarországon található őshonos halakat veszélyeztetik az inváziós fajok a vizekben.
Durva: sokkal több idegenhonos halat fogtak ki tavaly a halászok a Tisza-tóból, mint egy évvel korábban.
Drága hobbi lett a horgászat, itt vannak a 2023-as területi jegyárak és kiadások listája.
Magyarországon már több mint 50 éve rendkívüli jelentőséggel bír a vizes élőhelyek védelme.
Újabb lépés történt a Gyékényesi Kavicsbányató ügyében.
Jó tudni a horgásztavak, haltermelő létesítmények bejelentési kötelezettségeit.
Már tárgyalnak a tó jövőjéről.
Mélyen a zsebébe nyúlhat az a horgász, aki nem figyel.
Cél a hazai vizek, a halállomány, valamint a környezeti értékek védelme.
A Nébih ÁHSZ betiltotta a haltermékek árusítását.
Nagytestű ponty illegális áttelepítésére derült fény.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.