Nem zaklatják a magánfőzőket a vámosok

agrarszektor.hu
Az otthoni pálinkafőzés szeptember végi liberalizálása óta nem állapított meg törvénysértést magánfőzőknél a VPOP - írja az origo.hu

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Sipos Jenő szóvivő elmondta, a vám- és pénzügyőrségnek nem célja a magánfőzők "zaklatása", azonban a kiemelt kockázatú területeket, mint a piacokat, vásárokat és kocsmákat rendszeresen ellenőrzik.

A otthoni pálinkafőzés szabályainak szeptember végi változása óta a desztillálóberendezéseket gyártók és forgalmazók vizsgálatakor találtak néhány esetben szabálytalanságot, ez általában az engedélykérelem, illetve a bejelentés elmulasztása volt - közölte Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A magánfőzőket általában akkor ellenőrzik, ha felmerül a gyanú, hogy olyan alkoholterméket tart valaki, amely nem minősülhet párlatnak. Ilyen, ami nem gyümölcsből, hanem más mezőgazdasági terményből vagy cukorcefréből készül. Vagy akkor, ha olyan ellenőrzött információt kapnak a vámosok, amely alapján valószínű, hogy az érintett megsértette a magánfőzés szabályait.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?