Nem zaklatják a magánfőzőket a vámosok

agrarszektor.hu
Az otthoni pálinkafőzés szeptember végi liberalizálása óta nem állapított meg törvénysértést magánfőzőknél a VPOP - írja az origo.hu

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Sipos Jenő szóvivő elmondta, a vám- és pénzügyőrségnek nem célja a magánfőzők "zaklatása", azonban a kiemelt kockázatú területeket, mint a piacokat, vásárokat és kocsmákat rendszeresen ellenőrzik.

A otthoni pálinkafőzés szabályainak szeptember végi változása óta a desztillálóberendezéseket gyártók és forgalmazók vizsgálatakor találtak néhány esetben szabálytalanságot, ez általában az engedélykérelem, illetve a bejelentés elmulasztása volt - közölte Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A magánfőzőket általában akkor ellenőrzik, ha felmerül a gyanú, hogy olyan alkoholterméket tart valaki, amely nem minősülhet párlatnak. Ilyen, ami nem gyümölcsből, hanem más mezőgazdasági terményből vagy cukorcefréből készül. Vagy akkor, ha olyan ellenőrzött információt kapnak a vámosok, amely alapján valószínű, hogy az érintett megsértette a magánfőzés szabályait.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?