A vízügyi igazgatóságok a Belügyminisztériumhoz kerülnek

agrarszektor.hu
Felavatták az 550 millió forintból felújított Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. kiskörei víztisztítóját. Az eseményen az is megtudattuk, hogy a vidékfejlesztési tárcától a jövőben a Belügyminisztérium irányítása alá kerül a 12 területi vízügyi igazgatóság, a vízügyben foglalkoztatott közmunkások száma pedig a korábbi 9 ezerről 35-50 ezerre emelkedik a következő években.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Cél, hogy a közmunkaprogram minden eleme egy kézben összpontosuljon, csökkenjen a víziközmű-szolgáltatók száma, a hatékony irányítás érdekében egy helyettes államtitkárság felügyelete alatt - mondta Illés Zoltán környezetvédelimi államtitkár.

Ugyanakkor a szakmai, hatósági felügyeletet továbbra is a vidékfejlesztési tárca látja el. Ma túl sok (400) társaság látja el az ivóvíz-szolgáltatást , ez pedig szétdarabolja a rendszert.

Kiemelte, hogy az elmaradt rekonstrukciók miatt a magyar vízközműhálózat 40 százalékos veszteséggel működik, vagyis minden 100 liter vízből 40 liter elszivárog. A most átadott beruházás keretében 2100 köbméter kapacitásúra bővült a korábban napi 800 köbméter víz tisztítására alkalmas, öt Tisza-tó menti település szennyvizét befogadó szennyvíztisztító telep kapacitása.

A beruházáshoz 454 millió forint támogatást nyújtott az Európai Unió a nem - írja a kormány hu.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?