December 16-ig pályázhatnak a borászok az egymilliárdos támogatásra

agrarszektor.hu
2011. október 17-től december 16-ig lehet pályázni arra az egy milliárd forintos borászati támogatásra, melyet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hirdetett meg.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kérelmeket az MVH-hoz kell benyújtani, egy termelő egy borpiaci évben egyszer pályázhat, az elnyert - vissza nem térítendő - pénzösszeget pedig a borászok technológiai fejlesztésekre fordíthatják. A VM további célja a borász szaktor teljesítményének javítása.

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásoknál a vásárolt gépek nettó értékének az eddigi 30 helyett 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka. Az igényelt összeg meg kell, hogy haladja az egy millió forintot, maximum pedig 100 millió forint lehet. A 2011/2012-es borpiaci évre egymilliárd forint a keret, az e feletti kérelmek a jövő évre tolódnak át, ezek az igénylések automatikusan a sor elejére kerülnek.

A támogatási kérelmek elbírálása beérkezési sorrendben történik, ezután pedig - a kifizetések előtt - helyszíni ellenőrzés várható. A pénzt a szaktárca idén is a közösségi keretből finanszírozott nemzeti támogatásból különíti el - számol be a kormány.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31