December 16-ig pályázhatnak a borászok az egymilliárdos támogatásra

agrarszektor.hu
2011. október 17-től december 16-ig lehet pályázni arra az egy milliárd forintos borászati támogatásra, melyet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hirdetett meg.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A kérelmeket az MVH-hoz kell benyújtani, egy termelő egy borpiaci évben egyszer pályázhat, az elnyert - vissza nem térítendő - pénzösszeget pedig a borászok technológiai fejlesztésekre fordíthatják. A VM további célja a borász szaktor teljesítményének javítása.

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásoknál a vásárolt gépek nettó értékének az eddigi 30 helyett 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka. Az igényelt összeg meg kell, hogy haladja az egy millió forintot, maximum pedig 100 millió forint lehet. A 2011/2012-es borpiaci évre egymilliárd forint a keret, az e feletti kérelmek a jövő évre tolódnak át, ezek az igénylések automatikusan a sor elejére kerülnek.

A támogatási kérelmek elbírálása beérkezési sorrendben történik, ezután pedig - a kifizetések előtt - helyszíni ellenőrzés várható. A pénzt a szaktárca idén is a közösségi keretből finanszírozott nemzeti támogatásból különíti el - számol be a kormány.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?