December 16-ig pályázhatnak a borászok az egymilliárdos támogatásra

agrarszektor.hu
2011. október 17-től december 16-ig lehet pályázni arra az egy milliárd forintos borászati támogatásra, melyet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hirdetett meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kérelmeket az MVH-hoz kell benyújtani, egy termelő egy borpiaci évben egyszer pályázhat, az elnyert - vissza nem térítendő - pénzösszeget pedig a borászok technológiai fejlesztésekre fordíthatják. A VM további célja a borász szaktor teljesítményének javítása.

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásoknál a vásárolt gépek nettó értékének az eddigi 30 helyett 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka. Az igényelt összeg meg kell, hogy haladja az egy millió forintot, maximum pedig 100 millió forint lehet. A 2011/2012-es borpiaci évre egymilliárd forint a keret, az e feletti kérelmek a jövő évre tolódnak át, ezek az igénylések automatikusan a sor elejére kerülnek.

A támogatási kérelmek elbírálása beérkezési sorrendben történik, ezután pedig - a kifizetések előtt - helyszíni ellenőrzés várható. A pénzt a szaktárca idén is a közösségi keretből finanszírozott nemzeti támogatásból különíti el - számol be a kormány.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?