Szeretik a magyar borokat a hong-kongi Wine & Spirit vásáron

agrarszektor.hu
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elmondása szerint a magyar borokat népszerűsítő nemzetközi célpontok közül kiemelkedő Kína és Hong-Kong.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A novemberben negyedszerre megrendezett Hong Kong International Wine & Spirit fesztiválon Magyarország is képviseltette magát, ahol 11 hazai termelő és kereskedő mutatta be borkínálatát a résztvevőknek - írja a hvg.hu.

Idén a 934 egyéni kiállítóval és a mintegy 40 ezer látogatóval együtt összesen 40 százalékkal növekedést tudhatott magának a vásár.
Érdekesség, hogy tavalyhoz képest 86 százalékkal több szárazföldi Kínából érkező látogató volt kíváncsi a vásárra.

A magyar közösségi stand mellett, a "Wines of Hungary" közös arculat alatt jelent meg a magyar csúcsborokat importáló Wiseville International Ltd. Így a nemzeti standon összesen 38 termelő több mint 100 féle bora volt kóstolható.

Idén 220 százalékkal növekedett a Hong-Kongba exportált magyar borok értéke, a szárazföldi Kínába irányuló kivitel pedig 300 százalékkal emelkedett. Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára elmondta: tavaly az ázsiai térségbe mintegy 11.600 hektoliter bort exportált Magyarország, összes borpexportunk pedig 2010-ben 813 ezer hektoliter volt.
.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?