Szeretik a magyar borokat a hong-kongi Wine & Spirit vásáron

agrarszektor.hu
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elmondása szerint a magyar borokat népszerűsítő nemzetközi célpontok közül kiemelkedő Kína és Hong-Kong.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A novemberben negyedszerre megrendezett Hong Kong International Wine & Spirit fesztiválon Magyarország is képviseltette magát, ahol 11 hazai termelő és kereskedő mutatta be borkínálatát a résztvevőknek - írja a hvg.hu.

Idén a 934 egyéni kiállítóval és a mintegy 40 ezer látogatóval együtt összesen 40 százalékkal növekedést tudhatott magának a vásár.
Érdekesség, hogy tavalyhoz képest 86 százalékkal több szárazföldi Kínából érkező látogató volt kíváncsi a vásárra.

A magyar közösségi stand mellett, a "Wines of Hungary" közös arculat alatt jelent meg a magyar csúcsborokat importáló Wiseville International Ltd. Így a nemzeti standon összesen 38 termelő több mint 100 féle bora volt kóstolható.

Idén 220 százalékkal növekedett a Hong-Kongba exportált magyar borok értéke, a szárazföldi Kínába irányuló kivitel pedig 300 százalékkal emelkedett. Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára elmondta: tavaly az ázsiai térségbe mintegy 11.600 hektoliter bort exportált Magyarország, összes borpexportunk pedig 2010-ben 813 ezer hektoliter volt.
.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?