Daruinvázió várható Orosházánál

agrarszektor.hu
Minden eddiginél nagyobb létszámú, a friss számlálási adatok alapján 25 ezer költöző madár telel idén a Fehértónál, Orosháza közelében.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

Az eddigi enyhe télnek és a szántóföldeken maradt, viszonylag bőséges tápláléknak köszönhetően óriási létszámú madarat számláltak idén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság tájvédelmi területén.

A darvak szokás szerint északon, a skandináv országok területén költetnek, majd elindulnak Dél-Európa felé, sokuk pedig Magyarország déli részét választja telelésre.


A nemzeti park mérései szerint ilyen létszámban még soha nem teleltek darvak a kardoskúti Fehértó védett részén - húzta alá az igazgató. Ebből következően élményszámba menő, tömeges megjelenésükre számítanak az ornitológusok.

A tó területe azért is ilyen népszerű, mert egy közel hetven hektáros terület, ahol a természetvédelmi munkának köszönhetően sikerült visszaállítani a természetes élőhelyeket, az eredeti növényi és vízi környezetet.

Páratlan látvány, mikor a madarak 80-10 fős csoportokban húznak el a tó felett, illetve mikor napnyugtakor visszatérnek szálláshelyükre, és 15-20 kilométeres körzetben szállnak le, hogy táplálkozzanak - írja a hirado.hu.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?