Kevesebb champagnét isznak a britek

agrarszektor.hu
Az Egyesült Királyságban egyharmadával csökkent a champagne fogyasztása a recesszió kezdete óta. Ezzel párhuzamosan nőtt az egyéb pezsgők, például az olasz prosecco vagy a spanyol cava forgalma, írta a vinoport.hu

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Mezőgazdasági termelők és fiatal gazdák fix 30 000 Ft-ért regisztrálhatnak!

NAK-tagok és NAK-szaktanácsadók 35% kedvezménnyel regisztrálhatnak!

A Mintel statisztikái szerint, amíg 2007-ben 1 milliárd fontot költöttek champagne-ra a britek, addig a 2012-es forgalmat csak 690 millióra becsülik. Ahogy ennek a tradicionális, palackos erjesztésű pezsgőnek csökken a forgalma, úgy ebben az időszakban a szigetországban 50 százalékkal emelkedett az egyéb pezsgők, így a proseccók és a cavák eladásának szintje.

A brit trend természetesen nem szükségszerűen igaz minden országra. Ennek felel meg az a champagne-i statisztika is, amely szerint a 2011-ben értékesített champagne palackszáma még tíz százalékkal sem marad el a rekordnak számító 2007-től. A korábban megszokott brit piac kompenzálásáról Oroszország, Kína és Hong Kong gondoskodik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?