Búcsút int a Tesco Magyarországnak?

agrarszektor.hu
A brit piaci pozícióinak megőrzése érdekében a Tescónak ki kellene vonulnia a többi országból - véli a Morgan Stanley friss elemzésében. Az angol kiskereskedelmi áruháznak a befolyó összegből így lehetősége lenne felvenni a versenyt a szigetországban rohamosan terjeszkedő diszkont áruházakkal - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kivonulhat a Tesco?

Jó ideje szenved a Tesco saját piacán, így a Morgan Stanley elemzői úgy vélik, hogy a jövőre várhatóan kedvezőbb képet festő európai gazdasági növekedés remek lehetőséget kínálhat külföldi érdekeltségeinek értékesítésére. Abban az esetben, ha a vállalat a külföldi leányok értékesítése mellett döntene, úgy az elemzők szerint a thaiföldi, a dél-koreai és a kelet-európai érdekeltségek kerülhetnek új tulajdonoshoz.

A Morgan Stanley 40 százalékos valószínűséget lát az értékesítésre, mely rendkívüli piaci optimizmus esetén valósulhatna meg. Igaz, az elemzőház azt is hangsúlyozza, hogy mindez egyelőre csupán spekuláció. Az értékesítésre akkor kerülhetne sor, ha a Tesco részvényeinek jelenlegi árfolyama (hétfői záróár: 180,6 font) 245 fontig emelkedne. A szakértők kalkulációja szerint az összes külföldi érdekeltség értékesítésével a társaság megszabadulna 6,6 milliárd fontos adósságától, sőt készpénzállománya 4,9 milliárd fontra ugrana.

A Morgan Stanley azonban nagyobb valószínűségűnek tartja azt a szcenáriót (50 százalék), hogy a piaci kilátások változatlanok maradnak, és a Tesco-papírok kurzusa 160 fontig esik. Ebben az esetben a társaságnak csak a jövedelmezőségi szint fenntartása és az árverseny szempontjából legszükségesebb lépések megtételére marad ereje.

Szenved a Tesco

Bár a társaság bevételei az elmúlt években emelkedtek, elemzők 2014-ben és 2015-ben már csökkenő bevételekkel illetve profittal számolnak.

Zuhan az árfolyam

A részvények évek óta gyengén teljesítenek, a papírok árfolyama legutóbbi szeptember 22-én zuhant több százalékot, miután a vállalat az elmúlt három évben már negyedszer tett közzé profit warningot .


NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57