Megdöbbentő! - Patkánytetem a vágóhídi hulladékok között (videó)

agrarszektor.hu
Több tonna, szabálytalanul tárolt vágóhídi hulladékot, sőt patkánytetemet is talált a hatóság egy Pest megyei illegális állatihulladék-feldolgozó üzem ellenőrzésekor - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hulladékokat megsemmisítik és bírságot szabnak ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A hivatal közleménye szerint a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának szakemberei egy Pest megyei tanyán találtak rá az engedély nélkül, megdöbbentő körülmények között dolgozó üzemre. Az udvaron és a koszos, omladozó, elhanyagolt épületben "hegyekben állt" a különböző vágóhidakról származó pulykaláb, comb és mellcsont. Ezeket darálta le az üzemeltető egy rozsdás, takarítatlan berendezésen és elmondása szerint sertésekkel etette fel, valamint kutyásoknak értékesítette.

A Nébih szerint a szabadban fedetlenül tárolt hulladék komoly járvány- és közegészségügyi kockázatot jelentett. Az udvaron patkánytetemet is találtak az ellenőrök. A több tonna hulladék elszállítását és megsemmisítését azonnal elrendelte a hatóság, a bírság megállapítása folyamatban van.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?