Senki ne adja fel! - Ezt üzeni Budai Gyula a magyar arárcégeknek

agrarszektor.hu
Annak ellenére is jelenjenek meg a hazai cégek az oroszországi mezőgazdasági szakkiállításokon, hogy tart az orosz embargó és az orosz-ukrán válság - jelentette ki Budai Gyula miniszteri biztos, aki a hétvégén Németországban folytatott tárgyalásokat. Magyarország és Németország egyetért abban, hogy békés megoldásokat kell találni, és az uniós cégeknek vissza kell térniük az orosz piacra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Budai Gyula, az uniós agrártermékekre kivetett embargó miatt szükséges külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos a német törvényhozás alsóháza (Bundestag) mezőgazdasági bizottságának elnökével, Gitta Connemann-nal és Peter Bleserrel, a német agrárminisztérium parlamenti államtitkárával folytatott egyeztetéseket Berlinben. Az MTI szerint a tárgyalások után kiemelte, hogy Magyarország számára fontos a nézetek azonossága, hiszen Németország "a legfontosabb szövetségesünk", és a mezőgazdaságban is Európa "vezető hatalma".

A magyar kormány kezdettől fogva azt az álláspontot képviseli, hogy a vállalkozásoknak "már az embargó utáni időkre kell készülniük". A válság rendezése után "azonnal indulni kell" - hangsúlyozta Budai Gyula, hozzátéve, hogy a kormányzat folyamatos kapcsolatban áll az érintett cégekkel, és arra bíztatja őket, hogy továbbra is jelenjenek meg az oroszországi mezőgazdasági szakkiállításokon. Így tavaly az Arany Ősz elnevezésű moszkvai ágazati vásáron a válság ellenére 16 magyar társaság vett részt, és a február 9-én kezdődő Prodexpón, a legjelentősebb orosz élelmiszeripari szakkiállításon is lesznek magyar cégek - tette hozzá.

A kormány továbbra is fontosnak tartja az orosz piacot, hiszen a magyar termékeknek komoly hagyományaik vannak Oroszországban, és az orosz vásárlók egyre inkább keresik a magyar prémium termékeket - húzta alá a miniszteri biztos.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?