A Csányi-vágóhíd után kiemelt ügy lett Tokaj is

agrarszektor.hu
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyeinek fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A tokaji borvidéken meghatározó súllyal bíró vállalat milliárdos modernizációs fejlesztéseket valósít meg. A hatósági ügyek a Tolcsva, Szegi és Szegilong községek területén megvalósítandó beruházásokkal függenek össze.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A kormány rendelete szerint a fejlesztésekkel összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházások megvalósításához és használatbavételéhez szükségesek, abban az esetben is, ha azok más ingatlant is érintenek. A rendelet mellékleteiben a kormány kijelölte az ügyekben eljáró hatóságokat, illetve szakhatóságokat, az ügyek koordinációjára pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat.

A kormányrendelet szerint a beruházásokkal összefüggésben nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépéskor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

Mint ismert, a Tokaj Kereskedőház a napokban azt is közölte, hogy megújítja menedzsmentjét, és a hatékonyságnövelés érdekében létszámleépítéseket hajt végre.

A kormány tavaly hasonló döntést hozott a Mohácsra tervezett gigavágóhíddal kapcsolatban is, amikor a beruházást nemzetgazdasági szempontból szintén kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. A döntés arra irányult, hogy az eljáró hatóságok a közigazgatási engedélyezési ügyeket soron kívül kezeljék.

A vágóhídi projektet a Mohácsi Mcs Vágóhíd Kft. valósítja meg, amely eredetileg a Pick Szeged Zrt. és a Home 2000 Kft. tulajdonában áll. Az előbbit a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt., míg az utóbbit Nagy György milliárdos vállalkozó tulajdonolja. Időközben azonban a Pick technikainak nevezett okokból kiszállt az MCS Kft.-ből, de ezzel párhuzamosan szoros együttműködési megállapodást kötött a beruházást kivitelező céggel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33