Ezért vonták vissza a polcokról az ásványvizeket

MTI
Elővigyázatosságból hívta vissza két idén gyártott termékét az Aquarius-Aqua Kft. - közölte a társaság. A cég egyes szénsavmentes ásványvíztermékeinél ugyanis az utólagos kontroll vizsgálatokon azt tapasztalták, hogy néhány mutatószám megközelítette az előírt, illetve engedélyezett határértékeket.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Két ásványvizét is visszahívta a kereskedelmi forgalomból a közelmúltban az Aquarius-Aqua Kft. A cég a fogyasztók egészségét, illetve az extrém hőmérséklet feltételezhető hatásait szem előtt tartva hozta meg e döntést, így a 2016. május 21. és 2016. június 10. lejárati időkkel gyártott termékeit levetette a boltok polcairól. A vállalat szerint ugyanis a vizek utólagos kontrollvizsgálatakor egyes mutatók megközelítették az előírt és engedélyezett értékeket. 

A cégnél 2006 óta működtetnek tanúsított minőségügyi rendszert, amelynek része az úgynevezett HACCP, vagyis az élelmiszerbiztonsági kockázat elemzés. A társaság úgy véli, minőségellenőrei óránként vizsgálják gyártás közben a termékeket és a késztermékeket, így a cég csak minőségügyileg és élelmiszerbiztonságilag megfelelő ásványvizeket termel. 

Az Aquarius-Aqua Kft. akkreditált laboratóriumban ellenőrizteti termékei analitikai és mikrobiológiai megfelelőségét, illetve visszamenőleg is ellenőrzik a megőrzött mintákat. Ráadásul a BRC, az FSSC 22000, illetve az ISO-tanúsítványok mellett a cég a Földművelésügyi Minisztériumtól is kapott Élelmiszerbiztonsági díjat, így a vásárlók továbbra is bizalommal fogyaszthatják termékeiket - tette hozzá a vállalat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?