Ezért vonták vissza a polcokról az ásványvizeket

MTI
Elővigyázatosságból hívta vissza két idén gyártott termékét az Aquarius-Aqua Kft. - közölte a társaság. A cég egyes szénsavmentes ásványvíztermékeinél ugyanis az utólagos kontroll vizsgálatokon azt tapasztalták, hogy néhány mutatószám megközelítette az előírt, illetve engedélyezett határértékeket.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Két ásványvizét is visszahívta a kereskedelmi forgalomból a közelmúltban az Aquarius-Aqua Kft. A cég a fogyasztók egészségét, illetve az extrém hőmérséklet feltételezhető hatásait szem előtt tartva hozta meg e döntést, így a 2016. május 21. és 2016. június 10. lejárati időkkel gyártott termékeit levetette a boltok polcairól. A vállalat szerint ugyanis a vizek utólagos kontrollvizsgálatakor egyes mutatók megközelítették az előírt és engedélyezett értékeket. 

A cégnél 2006 óta működtetnek tanúsított minőségügyi rendszert, amelynek része az úgynevezett HACCP, vagyis az élelmiszerbiztonsági kockázat elemzés. A társaság úgy véli, minőségellenőrei óránként vizsgálják gyártás közben a termékeket és a késztermékeket, így a cég csak minőségügyileg és élelmiszerbiztonságilag megfelelő ásványvizeket termel. 

Az Aquarius-Aqua Kft. akkreditált laboratóriumban ellenőrizteti termékei analitikai és mikrobiológiai megfelelőségét, illetve visszamenőleg is ellenőrzik a megőrzött mintákat. Ráadásul a BRC, az FSSC 22000, illetve az ISO-tanúsítványok mellett a cég a Földművelésügyi Minisztériumtól is kapott Élelmiszerbiztonsági díjat, így a vásárlók továbbra is bizalommal fogyaszthatják termékeiket - tette hozzá a vállalat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?