2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Most aztán kinyírják a külföldi UHT-tejeket

agrarszektor.hu
Összesen 22 külföldi UHT-s tejterméket von ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az érintett termékek közül 15 szlovák, 6 cseh, 1 lengyel előállítótól származik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tejpiaci ellenőrzéseken összesen 48 UHT tejet vizsgáltak meg, és közülük 22 külföldi - előállításút ki kell vonni a forgalomból, mert zsírtartalmuk alacsonyabb volt a jelölésen szereplőnél - közölte a Nébih. Az intézkedések nyomán több tízezer liter, többségében 1,5 százalékos zsírtartalmú, a vásárlókat megtévesztő UHT tej kerül le a polcokról. Az érintett termékek közül 15 szlovák, 6 cseh, 1 lengyel előállítótól származik.

Országszerte mintegy 300 élelmiszer forgalmazónál végeztek mintavétellel egybekötött ellenőrzést a megyei kormányhivatalok és a Nébih ellenőrei. A szakemberek a nem magyar előállítású, alacsony áron értékesített UHT tejeket és félkemény sajtokat vizsgálták. Az országos akcióban 311 tétel UHT tejnél és 522 tétel félkemény sajtnál ellenőrizték a különböző élelmiszerbiztonsági, például jelölési és nyomon követési előírások teljesülését.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31