Fazekas Sándor is örökbe fogadott egy szőlőtőkét

agrarszektor.hu
Szőlőtőkét telepített Fazekas Sándor a "Furmint Éve" rendezvénysorozat részeként Badacsonytomajon. A "Fogadj örökbe furmintot' esemény célja egy olyan ösztöndíj kialakítása, amely a fiatal agrárszakemberek utánpótlásával foglalkozik.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A "Furmint Évével" a minisztérium célja, hogy népszerűsítse a borfajtát - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A mostani telepítéssel szeretnék elérni, hogy kellő mennyiségű és megfelelő minőségű oltványok álljanak rendelkezésre a kísérletek során.

A Badacsonyban telepítendő furmintoltványok jelképes örökbefogadásának célja, hogy kialakítsanak egy ösztöndíjrendszert, amely a fiatal agrárszakemberek utánpótlásával foglalkozik. Örökbefogadóként jelentkezhet minden magánszemély, alapítvány, gazdasági társaság és egyéb szervezet. A befizetett támogatást az örökbefogadás célkitűzéseivel megegyezően használják fel. Ebben a munkában a minisztérium stratégiai partnere a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, a NAIK - közölte Kiss Eliza miniszteri biztos.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?