Fazekas Sándor is örökbe fogadott egy szőlőtőkét

agrarszektor.hu
Szőlőtőkét telepített Fazekas Sándor a "Furmint Éve" rendezvénysorozat részeként Badacsonytomajon. A "Fogadj örökbe furmintot' esemény célja egy olyan ösztöndíj kialakítása, amely a fiatal agrárszakemberek utánpótlásával foglalkozik.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A "Furmint Évével" a minisztérium célja, hogy népszerűsítse a borfajtát - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A mostani telepítéssel szeretnék elérni, hogy kellő mennyiségű és megfelelő minőségű oltványok álljanak rendelkezésre a kísérletek során.

A Badacsonyban telepítendő furmintoltványok jelképes örökbefogadásának célja, hogy kialakítsanak egy ösztöndíjrendszert, amely a fiatal agrárszakemberek utánpótlásával foglalkozik. Örökbefogadóként jelentkezhet minden magánszemély, alapítvány, gazdasági társaság és egyéb szervezet. A befizetett támogatást az örökbefogadás célkitűzéseivel megegyezően használják fel. Ebben a munkában a minisztérium stratégiai partnere a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, a NAIK - közölte Kiss Eliza miniszteri biztos.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?