5+1 hiánypótló ENSZ-tanulmány: ezeket minden agrárszakembernek olvasnia kell!

agrarszektor.hu
A 2018-as évnek vége, de biztosan mindenkinél maradtak elvarratlan szálak tavalyról. Amennyiben épp a 2019-es évét és az ahhoz kötődő fogadalmakat tervezi, ne felejtse el hozzáadni az olvasólistához az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kiadványait.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

1. Élelmiszerpazarlás és -veszteség, az élelemhez való jog - ELOLVASOM

Miközben 821 millió ember szenved az éhezéstől, a világon megtermelt összes élelmiszer harmada a szemétben landol. Ez a kiadvány összekapcsolja az élelmiszer-veszteség és a -pazarlás problémáját a megfelelő élelemhez való joggal. Foglalkozik a fenntartható globális fogyasztási és termelési rendszerek szükségességével is.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

2. Az élelem témájának integrálása a várostervezésbe - ELOLVASOM

Az, hogy a világ népességének már több mint fele lakik városokban, komoly kihívásokat hozott magával az elérhető, megfizethető és tápláló élelmiszerek terén. Ebben a kiadványban a legjobb példákból szemezgethetünk az innovatív élelmezési rendszerek és a megvalósult fenntartható városi élelmezési megoldások terén.

3. A FAO globális helyzetelemzések kiadványsorozata - ELOLVASOM

A kiadványok átfogó képet nyújtanak napjaink globális kérdéseiről és kihívásairól. A témák között megtalálhatóak az erdészet és az erdők, a halászat és az akvakultúra, az élelmezésbiztonság és a táplálkozás, a mezőgazdasági termények, az élelmiszer és a mezőgazdaság helyzete.

4. A migráció, a mezőgazdaság, az élelmezésbiztonság és a vidékfejlesztés közötti kapcsolatok - ELOLVASOM

Ez a jelentés a vidéki területekről való elvándorlás okait vizsgálja, hogy rávilágítson a mezőgazdaság, az élelmezésbiztonság és a vidékfejlesztés közti összefüggések mélységére. Ha úgy érzi, már sokat tud a témáról, tesztelje tudását a migrációval kapcsolatos tévhitekről a FAO "Az élelmezés és a mezőgazdaság helyzete 2018-ban" című digitális jelentésében. A témával számos további FAO kiadvány is foglalkozik.

5. Globálisan fontos mezőgazdasági örökségeink: a mezőgazdasági biológiai sokféleség, az ellenálló ökoszisztémák, a hagyományos gazdálkodási módszerek és a kulturális identitás egyvelege - ELOLVASOM

A világ figyelemre méltó helyszíneiről készített fényképekkel gazdagon illusztrált kiadvány a FAO által globálisan fontos mezőgazdasági örökségnek elismert területeit ismerteti. Az évszázadok során a gazdálkodók, pásztorok, halászok és az erdészek változatos és a helyi körülményeknek megfelelő lenyűgöző mezőgazdasági rendszereket fejlesztettek ki. A mezőgazdásági örökségi besorolást olyan tájak kaphatnak, ahol egyszerre megtalálható a mezőgazdasági biodiverzitás, a rugalmas ökoszisztéma és az értékes kulturális örökség. Jelenleg 57 ilyen hely van a világ 21 országában.

+1. Az élelmezésbiztonság és a táplálkozás helyzete Európában és Közép-Ázsiában - ELOLVASOM

A FAO kiadványából kiderül, hogy a régió országaira jellemző gazdasági, társadalmi és környezeti sokféleség árnyoldalakkal is jár, mely részben a különböző élelmiszerbiztonsági és táplálkozási kihívásokban jelenik meg. Bár az elmúlt két évtizedben jelentős előrelépések történtek az alultápláltság csökkentése terén, az új adatok alapján a pozitív tendencia lelassult, különösen Közép-Ázsiában.

Az idei publikáció részletesen foglalkozik a migráció, a nemek közötti egyenlőség és a fiatalok helyzetének összefüggéseivel a vidékfejlesztés és élelmezésbiztonság kapcsán.

Csak megfelelő tudás birtokában lehet megvalósítani egy éhezésmentes #ZeroHunger világot. A FAO egyik fő feladata, hogy szakemberei a táplálkozással, élelmezéssel és mezőgazdasággal kapcsolatos információkat folyamatosan gyűjtsék, elemezzék, értelmezzék és terjesszék. A szervezet évente több min 700 kiadványt publikál, munícióval, tanácsokkal és táplálkozási iránymutatásokkal szolgálva a világ döntéshozóinak, szakértőinek, a mezőgazdaságban dolgozóknak, és a családokat szerte a világban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?