Jön a szigorítás: rengeteg élelmiszert ellenőriznek, nem veszélyes-e
Az Európai Bizottság jelentősen megerősíti az EU-ba érkező élelmiszerek, állati és növényi termékek ellenőrzését.
Az Európai Bizottság jelentősen megerősíti az EU-ba érkező élelmiszerek, állati és növényi termékek ellenőrzését.
Az eszköz célja, hogy átláthatóvá tegye a korábbi visszaéléseket, és lehetőséget adjon az élelmiszer-biztonsági kockázatok elemzésére és előrejelzésére.
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására.
Az élelmiszerek eltarthatóságát a csomagoláson feltüntetett dátumok jelzik, ám ezek kizárólag a bontatlan, sértetlen csomagolásra vonatkoznak.
350 büfét és éttermet vizsgáltak, 25-öt bezártak, 85 eljárás indult az országos gyrosellenőrzés során.
Egyre több fogyasztónak segít a tudatos választásban a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy.
Teljes körű adventi élelmiszer-biztonsági vizsgálatot rendelt el az NKFH a karácsonyi vásárokban, piacokon, boltokban és ideiglenes árusítóhelyeken.
A kutatók szerint a gazdasági sokkok újraírják az étkezési szokásainkat, és ez nem feltétlenül jó.
A rövid ellátási láncok megkerülhetetlen szereplői a jövő élelmiszer-termelésének.
Az elmúlt években több kirakós is a helyére került, ami nyugtalanító jövőképet vetít előre.
Több óvodát és iskolát érint a tömeges ételmérgezés, mindegyiket ugyanaz a közétkeztető vállalat látja el.
Zöldséges ládákba pakolva több mint 800 kilogramm romlott csirkehúst szállított egy szlovák kisteherautó.
Többezer éves ősgabonák is főszerephez jutottak az élelmezési világnap alkalmából.
Morzsolt oregánót hív vissza a a boltokból a forgalmazó olívalevél-szennyeződés miatt.
Japán élelmiszer-önellátási aránya továbbra is 38 százalékon áll, ami jóval elmarad a kormány 2030-ra kitűzött 45 százalékos céljától.
Harmadával csökkent az élelmiszer-pazarlásunk az elmúlt nyolc évben Magyarországon.
Új termékkategóriára vonatkozó KMÉ pályázati felhívás tervezet véleményezhető itthon.
Magyarországon évente közel 16 milliárd forintos bevételkiesést és több mint 270 munkahely megszűnését okozza az élelmiszer- és italhamisítás.
Továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy a rovarok fő táplálékforrássá válnak, az emberek ugyanis erősen elutasítóan reagálnak a rovarfogyasztásra.
Az otthoni tartósításkor többféle módszer is alkalmazható, viszont, ha az üveg tartalmán romlásra utaló jeleket tapasztalunk, semmiképpen ne fogyasszuk el!

Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
2025-ben olyan sebességgel indult meg a tojás drágulása Magyarországon, hogy azt nem csupán a termelők, hanem a fogyasztók is napról napra érzik.
Rendeletben jelentette be a kormány a hitelmoratóriumot az adósok bizonyos körének.
Az állat- és növénybetegségek okozta nyomás mellett óriási kihívás Magyarországon a dolgozni tudó és akaró munkaerő hiánya is.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.