Itt a válasz a mindenkit foglalkoztató kérdésre: ilyen az igazán jó pálinka

MTI
Az emberek több mint 60 százaléka szerint az ideális magyar pálinka legfontosabb ismérve, hogy gyümölcsös az aromája, ugyanakkor elenyésző, mindössze 23 százalékuknak fontos a közepes vagy magas alkoholtartalom. Ugyanakkor az emberek mindössze 2 százaléka gondolta úgy, hogy a jó pálinkának alacsony, mindössze 30 fokos alkoholtartalmúnak kell lenni.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

1000 fő megkérdezésével készített kutatást az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft., amelyben a 18 és 49 évesek körében mérték fel, hogy vajon kinek mitől lesz ideális a pálinka. A felmérésben résztvevők 66 százaléka szerint az a jó pálinka, amelynek gyümölcsös az aromája, 24 százalékuk szerint pedig az ideális pálinka lágy és harmonikus. A közepes (40 fokos) és magas (50 fokos) alkoholtartalom a megkérdezettek mindössze 23-23 százaléka szerint fontos. 

Az emberek 18 százaléka szerint akkor jó a pálinka, ha a gyomorban tüzet rak, és 17 százalékuk szerint az erős, torkot kaparó nedű az ideális. Talán nem meglepő, de a résztvevők csupán 2 százaléka véli úgy, hogy a tökéletes pálinka alacsony (30 fokos) alkoholtartalmú.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Krizsán Csaba

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?