Ezek most a legjobb birspálinkák Magyarországon: itt a toplista!

agrarszektor.hu
Hat magyar birspálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb birspálinkák közül kettő, az Árpád és Vadász Pálinka, illetve a Márton Pálinkafőzde egy-egy tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet, a másik négy főzde pálinkáját pedig a Pálinkakiválóságok közé választották.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

A 2020-as Nemzeti Pálinkakiválóság Programra összesen 20 pálinkafőzde, 138 tétellel nevezett. A részletes analitikai vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az érzékszervi minősítő bírálatot a hagyományoknak megfelelően a magas kvalitású, független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végezte. A szabályzat szerint 17 pálinkház 66 pálinkája/törkölypálinkája kapott minősítést, amelyből a szakmai zsűri véleménye alapján végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pálinka Top Pálinkakiválóság minősítést kapott. A program célja a minőségi pálinka és törkölypálinka fogalmának, színes kínálatának, valamint gasztronómiai jelentőségének megismertetése a hazai és külföldi fogyasztókkal, illetve az oltalom alatt álló pálinkák bemutatása a nagyközönségnek, emellett a tételek minősítésével egy olyan gyűjtemény létrehozása, ahol az egyes pálinkák alkalmasak marketing célú bemutatásra.

A legjobb birspálinkák 2020-ban
  • Árpád és Vadász Pálinka - Árpád Prémium - Bársony Birs Pálinka - Top pálinkakiválóság
  • Erős Pálinkafőzde - Birsalma Pálinka - Pálinkakiválóság
  • Kövér Pálinkafőzde - Birs pálinka - Pálinkakiválóság
  • Márton Pálinkafőzde - Márton és lányai - Birs pálinka - Top pálinkakiválóság 
  • Márton Pálinkafőzde - Magamnak főztem - Érlelt birs pálinka - Pálinkakiválóság 
  • Várda-Distillery - Exclusive - Birs Pálinka - Pálinkakiválóság

2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban hat magyar birspálinka kapott minősítést, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. Kettőt a Top Pálinkakiválóságok közé, négyet pedig a Pálinkakiválóságok közé választottak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?