Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?
Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!
A közlemény szerint a Nagykunsági birspálinka a nevéből eredő magyar régióban termesztett birsalmából készült gyümölcspárlat. Illatában viaszos, fűszeres karaktereket hordoz, ízében a fanyar, az édes jegyeket, citrusos, fűszeres, édeskésen lekváros jegyek egészítik ki. A "Nagykunsági birspálinkát" legalább 50 százalékban a Mezőtúri birsfajta párlata alkotja.
Az Európai Unióban nyilvántartásba vett és oltalom alatt álló mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, borok és szeszes italok földrajzi jelzéseit (GI) rögzítő eAmbrosia nevű adatbázisban jelenleg 3435, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű termék található. Jelenleg 25 magyar élelmiszer, 38 magyar bor és nagykunsági birsalmapálinkával együtt 11 magyar szeszes ital elnevezése védett az Európai Unió területén.