Tudni akarod, melyik zöldségnek és gyümölcsnek van épp szezonja? Itt a segítség!

Tudni akarod, melyik zöldségnek és gyümölcsnek van épp szezonja? Itt a segítség!

agrarszektor.hu
Egy egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos alkalmazással rukkolt elő az Európai Élelmiszer-információs Bizottság (EUFIC). Ennek segítségével bárki pillanatok alatt megtudhatja, mely zöldségek és gyümölcsök szezonálisak épp az aktuális tartózkodási helye szerinti országban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egy egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos alkalmazással rukkolt elő az Európai Élelmiszer-információs Bizottság (EUFIC). A szervezet az egészséges és változatos étkezéssel foglalkozik, és ehhez kínál nagy segítséget a portáljuk, ahol gyorsan és egyszerűen bárki kiválaszthatja, hogy hazájában éppen melyek a szezonális zöldségek és gyümölcsök - írta meg az Index.

Sokan mondhatják, hol késett eddig egy ilyen segítség, ami ennyire egyszerű? A háziasszonyok, illetve a gasztronómiát kedvelők ugyan általában tisztában vannak vele, hogy mely évszakban és azon belül mely hónapban milyen zöldségeket érdemes keresni, illetve az éttermekben fogyasztani, ám ez a felület mindenki számára informatív lehet és újdonsággal bírhat.

Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű: elsőként ki kell választani az országot, majd az évszakot, és végül az aktuális hónapot. Magyarország tekintetében az alkalmazás áprilisra egyedüli gyümölcsként az almát jelöli meg, ám zöldségekből már bővebb választékot kínál, például a spárgát, a vöröshagymát, a retket és többek között a spenótot is jelzi. Az applikáció ugyan angol nyelvű, de egy netes szótár használatával már könnyen kezelhető, sőt a zöldségek és gyümölcsök könnyen felismerhetőek, mert képpel is jelölik azokat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?