Tudni akarod, melyik zöldségnek és gyümölcsnek van épp szezonja? Itt a segítség!

Tudni akarod, melyik zöldségnek és gyümölcsnek van épp szezonja? Itt a segítség!

agrarszektor.hu
Egy egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos alkalmazással rukkolt elő az Európai Élelmiszer-információs Bizottság (EUFIC). Ennek segítségével bárki pillanatok alatt megtudhatja, mely zöldségek és gyümölcsök szezonálisak épp az aktuális tartózkodási helye szerinti országban.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Egy egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos alkalmazással rukkolt elő az Európai Élelmiszer-információs Bizottság (EUFIC). A szervezet az egészséges és változatos étkezéssel foglalkozik, és ehhez kínál nagy segítséget a portáljuk, ahol gyorsan és egyszerűen bárki kiválaszthatja, hogy hazájában éppen melyek a szezonális zöldségek és gyümölcsök - írta meg az Index.

Sokan mondhatják, hol késett eddig egy ilyen segítség, ami ennyire egyszerű? A háziasszonyok, illetve a gasztronómiát kedvelők ugyan általában tisztában vannak vele, hogy mely évszakban és azon belül mely hónapban milyen zöldségeket érdemes keresni, illetve az éttermekben fogyasztani, ám ez a felület mindenki számára informatív lehet és újdonsággal bírhat.

Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű: elsőként ki kell választani az országot, majd az évszakot, és végül az aktuális hónapot. Magyarország tekintetében az alkalmazás áprilisra egyedüli gyümölcsként az almát jelöli meg, ám zöldségekből már bővebb választékot kínál, például a spárgát, a vöröshagymát, a retket és többek között a spenótot is jelzi. Az applikáció ugyan angol nyelvű, de egy netes szótár használatával már könnyen kezelhető, sőt a zöldségek és gyümölcsök könnyen felismerhetőek, mert képpel is jelölik azokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Agrárpénzek

Jön az uniós pénz a gazdáknak

Október 16-án kezdődik a közvetlen támogatások és egyes vidékfejlesztési intézkedések előlegének kifizetése.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?